základní část, 27. kolo
28.02.2009 13:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Rangers FC 0:1

Až první gól sezóny kapitána Rangers, Barryho Fergusona, rozhodl o výhře jeho týmu nad Hamiltonem. Hamiltonu se zápas příliš nepodařil a rekordní návštěva odcházela domů zklamaná.

Tým z Ibrox Parku utrpěl ještě před zápasem ztrátu, v podobě zranění Pedra Mendese, kterého v sestavě nahradil Maurice Edu. První brankovou příležitost měli hosté a střelu Laffertyho musel vyrážet Černý. Rangers vstřelili Hamiltonu v posledních dvou zápasech deset gólů a zpočátku to vypadalo na další debakl domácího týmu.

S obranou Hamiltonu si hráči Rangers dělali, co chtěli a po Millerově centru mířil jen těsně nad bránu hlavičkou Steven Davis. Hamilton poté začal ukazovat, proč se zatím zdálky dívá na sestupovou zónu, do které byl před začátkem sezóny tipován.

Nebezpečný centr Jamese McCarthyho musel vyrážet gólman McGregor a po rohovém kopu byla hlavička Canninga zablokována těsně před bránou. Obrana Hamiltonu ale nepůsobila dobře a velké problémy dělal Miller. Už ve 24. minutě proto odešel ze hřiště Swailes a nahradil ho rychlejší James Gibson.

Změna však nepomohla, když se po rohovém kopu dostal míč na hranici pokutového území k Fergusonovi, který nízkou střelou překonal českého brankáře Černého. O několik minut později se dostal Ferguson znovu do šance, ale jeho střela do brány nezamířila.

Rangers po poločasové přestávce zvolnili a snad jen střela Boyda nadělala Černému menší problémy. Krátce před koncem zápasu se ještě dostal do šance po přihrávce Boyda Davis, míč ale poslal mimo bránu. Rangers však byli po zápase spokojeni, mají tři body za výhru 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele