základní část, 1. kolo
09.08.2008 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - Rangers FC 0:1

Hrdinou Rangers v zápase proti Falkirku se stal litevský kanonýr Andrius Velička, jenž si za glasgowský tým připsal premiérový gól. Blíže výhře byli přitom domácí, kteří ale neproměnili penaltu.

Na Rangers se projevilo, že jim chybí hned několik hráčů základní sestavy. Kenny Miller má zraněné stehno a David Weir s Nacho Novem si odpykávají trest za karty. Do útoku Rangers se tak postavila dvojice Andrius Velička s Krisem Boydem a na pozici středního záložníka odehrál premiérový zápas Madjid Bougherra. Na druhé straně se představili také nové posily, Jackie McNamara a Lee Bullen.

Rangers vstoupili do zápasu aktivněji, Lafferty našel před bránou Papace, jenž ale tváří v tvář brankáři nemířil přesně. Darren Barr poté mohl být rád, že se vyhnul trestu za faul na Boyda. Falkirk byl také nebezpečný, Aafjes našel Higdona, který ale svoji střelu namířil vysoko do hlediště. Probuzený Falkirk dále trápil provizorní obranu Rangers, která postrádala několik zraněných hráčů a gólman a zároveň kapitán Rangers, McGregor musel několik střel zneškodňovat.

Domácí málem přišli do vedení po špatné zpětné přihrávce Daillyho na McGregora, větší příležitost se ale zrodila na kopačce Aafjese, jenž mířil těsně vedle brány. Na druhé straně si Olejnik lehce poradil se střelou Thomsona. Nejblíže gólu byl Falkirk v 50. minutě hry, když Whittaker fauloval v pokutovém území McBridea, následnou Higdonovu penaltu ale McGregor chytil.

Gólový okamžik přišel v 64. minutě, kdy se Thomson s Laffertym zapříčinili o gól Veličky, jenž už neměl s proměněním šance žádné problémy. Za neutuchajícího potlesku odešel později Velička ze hřiště, kde ho nahradil Darcheville, ovšem výsledek zápasu se už nezměnil a Rangers si zajistili tři body.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele