základní část, 18. kolo
13.12.2008 13:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Rangers FC 2:2

Rangers šli po vysoké výhře nad Hamiltonem z minulého kola do zápasu dobře naladěni, proti ve formě hrajícímu Dundee však výkon nenapodobili a mohou být rádi za remízu 2:2. Do vedení šli Rangers zásluhou Boyda, Wilkie a Feeney ovšem ve druhé půli stav otočili a čtvrt hodiny před koncem zápasu už jen srovnal na konečných 2:2 Lafferty.

Hosté zahrozili jako první, když Boyd zahrál vysoký míč do Millerova běhu, útočník Rangers ale mířil jen do postraní sítě. Oba hráči si po sedmi minutách role otočili, Boydův výstřel byl však příliš slabý. Po 11. minutách se Rangers ujali vedení, když se míč dostal k Boydovi a skotský kanonýr vstřelil svůj sedmý gól v pěti posledních zápasech a dohromady sedmnáctý v sezóně.

Po 16. minutách to mohlo být už 2:0, poté co špatný odkop Zalusky mohl využít Mendes, Dixon ale včas zasáhl. Jedním z nejlepších hráčů domácího týmu byl Conway a ve 27. minutě se dostával nebezpečně blízko k bráně Rangers, než byl zastaven. O pár minut později Conway přesně centroval a Allan McGregor musel vyrazit střelu Dalyho. Na druhé straně se do šance probojoval Miller, Zaluska ale jeho střelu vyrazil.

Leveinův tým měl první šanci druhého poločasu, Daly ale mířil mimo bránu. Netrvalo ale dlouho a Dundee se vyrovnání dočkalo. V 50. minutě se po centru Dixona k míči dostal Wilkie a překonal McGregora. United ale byli dál pod tlakem a jen díky Kovačevičovi neinkasovali druhý gól. Po čtyřech minutách byl ale výsledek znovu jiný. Dixon podruhé přesně nacentroval a Feeney poslal hlavou míč do sítě Rangers.

Po hodině hry se Walter Smith rozhodl nahradit McCulloche Laffertym a změna se vyplatila. O několik minut později na hřiště přišel i Novo, který vystřídal Millera. V 76. minutě se právě Novo dostal k balónu a skvělou přihrávkou našel Laffertyho, který srovnal na 2:2. V závěru zápasu měl poslední šanci Mendes, jeho nepovedená střela už ale výsledek zápasu nezměnila.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele