základní část, 17. kolo
15.12.2007 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Hearts of Midlothian 2:1

Rangers si ve vypjatém utkání nakonec zajistili důležitou výhru nad Hearts v poměru 2:1 a v tabulce se tak dále drží hned za vedoucím Celticem. Domácí mohou děkovat hlavně McCullochovi, který vstřelil obě branky.

Rangers si chtěli napravit chuť po nepovedeném utkání Ligy mistrů s Lyonem, a to se jim v tomto zápase povedlo. Minulý vzájemný zápas obou klubů vyzněl lépe pro Hearts a kouč Rangers Walter Smith nechtěl výsledek za žádnou cenu opakovat. Smith tak udělal v sestavě několik změn, které měly přispět k dobrému výkonu. Do útoku se postavila dvojice Boyd, McCulloch, podporovaná z levé strany Naismithem a z pravé Adamem. Papace nahradil levý obránce Whittaker a Cousin s Thomsonem neseděli ani na lavičce. Na druhé straně byly dvě změny oproti minulému utkání, Elliot s Palazuelosem nahradili Ksanaviciuse a suspendovaného Stewarta. Domácí se dostali do vedení v 18. minutě. Po srážce Boyda s Goncalvesem se dostal míč k McCullochovi a nikým neatakovaný skotský útočník rozvlnil síť – 1:0. Saulius Mikoliunas se pokoušel o vyrovnání, McGregor ale neměl s jeho dalekonosnou střelou žádné problémy. Hned o přestávce šel Mikoliunas střídat a místo něj vyběhl do zápasu Ivaskevicius.

Hosté se snažili o vyrovnání a do druhé půle vstoupili aktivněji. Po průchodu Drivera dostal míč Velicka, nemířil ale přesně a střela šla mimo. Rangers měli šanci zvýšit své vedení, když po volném kopu Adama dostal míč přesně na hlavu Boyd, zblízka ale přestřelil bránu. V 56.minutě ukázal Boydovi, jak se má zakončovat, Velicka. Po trestném kopu Drivera neměl Velicka s proměněním šance žádné problémy a vyrovnal na 1:1. O chvíli později byl Velicka i přes dobrý výkon vystřídán, do hry místo něho přišel Nade. Hearts si už mysleli, že bod udrží, pár minut před koncem zápasu ale Rangers zaúřadovali. Adamův přímý volný kop se snesl k Huttonovi, jemuž se střela vůbec nepovedla, ale dostala se k McCullochovi, který míč už dorazil do sítě. Rangers tak získali tři body za vítězství 2:1 nad Hearts.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rangers stále dohání ztrátu na vedoucí rivaly z Celtic, tentokrát to odnese výkonnostně nestálý Hearts of Midlothian. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers vyhráli jen tak tak, na 2:1 zachraňovali pár minut před koncem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele