základní část, 22. kolo
05.01.2008 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Rangers FC - Dundee United 2:0

Rangers zvládli na svém hřišti utkání s Dundee United, zvítězili 2:0 a posunuli se tak na čelo tabulky, o bod před Celtic. Oba dva góly padly už v první půli, nejprve se v 9. minutě trefil Naismith a ve 40. minutě zvýšil vedení na konečných 2:0, Ferguson.

Utkání začalo minutovým potleskem pro zesnulého Phila O'Donnella, který zemřel na selhání srdce. Rangers jako by to nabudilo a předvedli jeden z nejpodařenějších výkonů roku. V sestavě Dundee se místo zraněného gólaman Szamotulského, objevil Euan McLean a už v deváté minutě inkasoval. Chris Burke skvělým pasem našel před bránou Naismithe, který přesnou hlavičkou překonal bezmocného McLeana. Burke byl i u další velké šance, tentokrát zkusil sám střelu, McLean byl ale připravený a míč vyrazil. Velkou šanci měl po Burkově rohu Hutton, svou hlavičku ale nenamířil přesně. Druhá branka padla ve 40. minutě a byla hodně kontroverzní. U míče byl znovu skvěle hrající Burke, tentokrát našel hlavu Fergusona, který poslal míč do sítě. Hráči Dundee ale protestovali, protože viděli soupeře v ofsajdu. Po poradě mezi rozhodčím a asistentem, bylo vyneseno rozhodnutí gól uznat. Rangers dál útočili a velkou šanci měl Cousin, místo střely se rozhodl obejít gólmana, hráči Dundee se ale vrátili a odzbrojili ho.

Rangers dál kontrolovali hru a nepouštěli svého soupeře do žádné příležitosti. V 70. minutě vyběhl na trávník i Nacho Novo, poprvé od zápasu s Barcelonou, kde se zranil. Další náhradník Kris Boyd dostal příležitost vstřelit třetí gól svého týmu krátce před koncem zápasu. Po faulu Flooda na Nova, zahrával pokutový kop, McLean ale směr vystihl a míč lapil. Rangers i tak stačila výhra 2:0 na zisk tří bodů.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jezdci cítí šanci na první místo. A po dlouhé době. Takže to je jasná výhra Rangers. Ale Dundee Utd by bude trochu líto. Tip 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele