základní část, 30. kolo
17.05.2008 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Motherwell FC - Rangers FC 1:1

Rangers klopýtli v cestě za ziskem skotského titulu, když jen remizovali s Motherwellem 1:1. Finalistu letošníku ročníku Poháru UEFA poslal do vedení ve 29. minutě Christian Dailly, ovšem hned tři minuty po změně stran vyrovnal Chris Porter.

Rangers vstoupili do utkání aktivněji a velice brzo se mohli dostat do vedení. Centr Carlose Cuellara usměrňoval do branky hlavou Christian Dailly, jenomže k přesnosti mu chyběly centimetry. Carlos Cuellar byl i u šance domácích, když chyboval, ale Alexander včas nebezpečí zažehnal. Nicméně v aktivitě pokračovali dál hosté. Charlie Adam si vyměnil míč s Barrym Fergusonem, ale ke kýženému gólu to nevedlo. Neujala se ani střela Nacha Nova, který se prosadil skrze obránce domácích Stephena Craiga, ale jeho střela byla nepřesná. Motherwell byl nejblíže ke vstřelení branky při hlavičce Davida Weira. Domací svojí šanci neproměnili, a za to zaplatili ve 29. minutě. Dlouhý míč Kirka Broadfoota zpracoval a zužitkoval Christian Dailly – 1:0 pro Rangers. Vzápětí mohl zvýšit Nacho Novo, ale jeho akci přerušil praporek pomezního rozhodčího.

Motherwell neměl příliš možností na vyrovnání, ale přeci jenom se radoval z branky. Ve 48. minutě se hlavička Davida Clarksona neujala, ovšem míč se dostal až ke Chrisu Portrovi, a ten se před odkrytou brankou nemýlil. Pro "jezdce" z Glasgowa to byla těžká rána, přesto měli Rangers další příležitosti strhnou vedení opět na svojí stranu. Rána Charlieho Adama byla zablokována a neujal se ani pokus Daniela Cousina. Obrovskou příležitost ke vstřelení vítězné branky měl před koncem utkání Nacho Novo. Ke španělskému útočníkovi se dostal míč po ose Darcheville – Adam – Boyd, jenomže Nacho Novo ve své příležitosti selhal. Selhal i Steven Davis, jehož přímý kop zlikvidoval brankář Graeme Smith a tím zachránil Montherwellu remízu 1:1. Rangers tímto výsledkem ztratili, ale boj o titul je stále otevřený.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rangers si ten boj o titul pěkně komplikují !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele