základní část, 16. kolo
16.01.2008 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Gretna FC - Rangers FC 1:2

Rangers si podle předpokladu odvezli z Fir Parku všechny tři body, i když nad domácím outsiderem zvítězili jen 2:1. V dresu Jezdců se prosadili Barry Ferguson a Cousin, za Gretnu skóroval Kenny Deuchar.

Favorité se do první příležitosti dostali hned v první minutě utkání. Střela Barryho Fergusona byla však zablokovaná a následný pokus Charlieho Adama z dorážky lapil domácí brankář Caig. Ve čtrnácté minutě poslal rychlík Burke do šance Fergusona. Ránu kapitána hostí vyrazil mimo bránu Caig. Zhruba po půl hodině hry si vypracovala první šanci i Gretna. Allan Jenkins napálil míč z dvaceti metrů, ale brankář Jezdců McGregor jen v klidu sledoval, jak míč míjí tyč jeho brány. Rozvlněnou síť viděli diváci na Fir Parku až minutu před přestávkou. Barry Ferguson trefil míč z voleje a nedal brankáři Gaigovi žádnou šanci.

Svěřenci Waltera Smithe se viděli zřejmě ještě v kabině, když Kenny Deuchar na začátku druhé půle zužitkoval centr Allana Jenkinse a nečekaně vyrovnal na 1:1. Ve 48. minutě se fanoušci hostů, po průniku Naismithe a následném zákroku na něj v pokutovém území, dožadovali penalty, ale rozhodčí zůstal ledově klidný. O dvanáct minut později se Naismith znovu objevil za obranou domácích, ale jeho střelu Caig zneškodnil. Velice cenou remízu držela Gretna až do 74. minuty, kdy Darcheville našel dlouhým balonem Cousina, jenž z těžkého úhlu prostřelil Caiga.

Těsně před koncem zahrozil ještě domácí Gavin Skelton, ale jeho střelu zablokoval na roh David Weir. Rangers tímto vítězstvím poodskočili Celtiku v čele ligové tabulky na čtyři body a jsou na nejlepší cestě získat po dvouleté pauze zase ligový titul.

Autor: Petr Páral / rangers.premiumtv.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gretna jasně zaostává za úrovní skotské Premier League a proti Rangers se můžou obávat vysokého přídělu. Tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jezdci vyhráli jen nejtěsnějším rozdílem, ale zatím také vedou tabulku. Ale Celtic má také k dobru dohrávku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele