základní část, 18. kolo
23.12.2007 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Rangers FC 1:1

Vypjaté utkání skončilo spravedlivě pro obě strany. Týmy získávají za tento zápas bod po remíze 1:1, když všechno zajímavé se odehrálo už v první půli. Do vedení se ve 30. minutě dostali Rangers gólem Adama, těsně před přestávkou ale zachránil pro domácí alespoň bod Miller.

Herní podmínky nebyly příliš dobré, silný vítr dokázal udělat s míčem své. Domácí Jamie Smith měl první šanci ohrozit bránu Rangers, jeho střela ale nebyla přesná. Hosté hned odpověděli také velkou šancí a gólman Langfield se musel pořádně protáhnout po hlavičce Naismithe. Další velkou šanci Rangers měl po přihrávce Whittakera Cousin, byl ale pod tlakem a míč nenamířil do brány. Ve 30. minutě se promrzlí diváci dočkali prvního gólu. K míči se dostal McCulloch a jeho následnou střelu tečoval Adam do sítě Aberdeenu.

Rangers byli rozjetí, ale přehnali to s důrazností v soubojích. Nejprve Hutton zbytečně srazil Clarka, ale zatím proběhlo jen ústní vyřizování mezi hráči. To nebylo ale nic proti tomu co se stalo o chvíli později. Clark tvrdě vrátil Huttonovi faul a McCulloch v zápalu vášní srazil Severina. Rozhodčí ihned ukázal McCullochovi červenou kartu a je dost možné, že incident se bude ještě řešit. Rangers přesto dokázali dál útočit a Naismithovu střelu akrobaticky vyrazil Langfield. Těsně před přestávkou byl ošetřován hráč Rangers Kevin Thomson, čehož využili domácí k vyrovnání. Rangers hráli v tu chvíli s devíti hráči a Aberdeen se dostal do útoku. Byrne zkoušel prostřelit McGregora, ten míč sice zblokoval, ale na následnou hlavičku Millera už byl krátký.

I druhá půle se hrála ve velmi vypjaté atmosféře, tvrdé fauly nebyly výjimkou. Těžký zápas si vybral svou daň na hráčích, v 74. minutě odkulhal ze hřiště se zraněným kotníkem Severin. První větší šanci druhého poločasu měli hosté, Cousin ale skvělého Langfielda znovu nepřekonal. V 80. minutě měl po centru Naismithe velké štěstí Diamond, který si míč málem srazil do brány. Do konce hrací doby se už nic nestalo a po odpískání konce zápasu svítilo na světelné tabuli skóre 1:1.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uvidíme, jestli si Aberdeen schoval po gólové nadílce FC Kodaň v UEFA Cupu, ještě něco pro glasgovské Rangers ? Osobně to vidím na remízu. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele