o titul, 38. kolo
22.05.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Rangers FC 2:0

Všichni fanoušci Rangers jsou v slzách, jejich oblíbenci byli blízko titulu, nakonec je ale kvůli špatnému konci ligy předstihl Celtic. Dnešní zápas museli hráči Rangers vyhrát, to se jim ale nepovedlo, prohráli v Aberdeenu 0:2 a s myšlenkami na titul se rozloučili. Aberdeen poslal do vedení v 63. minutě Miller a v 77. minutě pojistil domácí vítězství Mackie.

Výkon Aberdeenu v tomto zápase byl více než působivý, svěřenci kouč Calderwooda si díky výhře zajistili konečné čtvrté místo. Rangers šli do utkání s tím, že musí získat tři body a doufat v klopýtnutí Celticu, nestalo se ale ani jedno. Do útoku Rangers se postavila dvojice Cousin - Darcheville a v sestavě byli také Charlie Adam a Cuellar. Boyd, Novo a Broadfoot seděli na lavičce náhradníků. Červení nastoupili oproti poslednímu utkání se dvěma změnami, v sestavě byli Zander Diamond a Chris Maguire a jen na lavičce seděli Andrew Considine s Joshem Walkerem. Hosté měli první šanci a Langfield musel vytasit parádní zákrok po střele Cuellara. Na druhé straně pálil jen nad bránu Maguire. Barry Ferguson se ocitl v další velké příležitosti, místo přihrávky volnému Darchevillovi ale zvolil střelu vysoko nad bránu Langfielda.

Aberdeen málem vsítil vedoucí gól ihned po začátku druhé půle, střelu Nicholase ovšem lapil Alexander. Darcheville mohl dostat do vedení hosty, neměl ale sílu a Langfield jeho střelu chytil. Walter Smith začal v 62. minutě se změnami, ze hřiště odešli Cousin i Darcheville a nastoupili místo nich Boyd a Novo, střídání ale Rangers nepomohlo. Nicholson zahrával o minutu později volný kop, našel hlavu Millera, který překonal Alexandera a zajistil Aberdeenu vedení 1:0. Rangers se z inkasované branky nemohli zpamatovat a v 77. minutě jejich naděje ještě více pohasly. Miller přihrál do běhu Mackiemu, který prostřelil Alexandera a zvýšil na konečných 2:0. V 80. minutě neunesl prohru Novo a tvrdě fauloval Duffa, za což ihned viděl červenou kartu. Aberdeen si došel pro výhru 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rangers nesmí v Aberdeenu zaváhat, jinak je titul v prachu. Ale nebudou to mít vůbec jednoduchéje, proti Rangers se budou chtít domácí vytáhnout. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

titul je v prachu už na 99%,aby měli titul tak musej mít vkonečné tabulce stejnej rozdíl skore,to znamená že pokud zítra celtic vyhraje tak oni musí vyhrát minimálně o 4 goly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele