základní část, 30. kolo
11.03.2007 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

GLASGOWSKÉ DERBY VYRÁLI RANGERS

Derby skotských "Old Firm", tedy Celtiku s Rangers, mělo tentokrát překvapivého vítěze. Celtic je sice suverénem sezóny a pravděpodobně si s předstihem zajistí zisk titulu, ale doma prohrál s Rangers 0:1.

V Celtic parku bylo samozřejmě vyprodáno a podle průzkumů by na zápas přišlo klidně i 250 000 lidí, jenže stadion má kapacitu "pouze" 60 000 míst. O konečném výsledku rozhodl jediným gólem obránce Ugo Ehiogu.

Do utkání vstoupil aktivněji Celtic, který se už mohl ve 4. minutě radovat, jenže Kenny Miller tváří v tvář brankáři poslal míč těsně nad. O sedm minut později byl opět blízko záložník Evander Sno, ale také netrefil. Celtic předváděl ofenzivní fotbal a kontroloval vývoj utkání, bezmocní Rangers pouze přihlíželi. Jejich jedinou příležitost měl slovenský útočník Filip Šebo, gólman Boruc však s jeho střelou neměl žádné problémy. Poslední ohrožení brány hostujícího McGregora provedl Japonec Shunsuke Nakamura, ale z přímého kopu přestřelil.

I druhý poločas začal lépe Celtic, Sno však z bezprostřední blízkosti hlavičkoval nad, a tak přišel trest. Po rohovém kopu přišel závar před Borucem, k míči se nakonec dostal obránce Ego Ehiogu a nůžkami za pomoci břevna otevřel skóre - 0:1.

Tento gól Rangers nabudil k větší aktivitě. S přímým kopem Adama si však poradil Boruc, poté si polský brankář poradil i se šancí Nova. Celtic chtěl vyrovnat, blízko byl Vennegoor of Hesselink, ale Nakamurův centr neusměrnil přesně a krátce nato Riordanovu střelu skvěle zblokoval Weir.

Přestože Novo v závěru nevyužil šanci přidat pojistku, mohli se radovat hráči Rangers. Sice dali pouhý jeden gól, ale i ten stačil na výhru. Navíc Celtiku oddálil oslavy titulu v Premier League - kdyby vyhrál, měl by osm kol před koncem už náskok 22 bodů.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

what a goal!

Reagovat
HOST*R9

Nádhera...zapnu to na chvilku při přestávce Chelsea-Tottenham a co nevidím... Pak jsem šel čumět na milánské derby a jak vidím o nic výrazného jsem nepřišel...tak se dívá na fotbal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele