finále
16.05.2010 12:00 CET
1 : 0
(?:?)
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

Zenit Petrohrad vítězem ruského poháru

Zenit Petrohrad ve finále ruského poháru nakonec potvrdil roli jasného favorita a zvítězil nad Sibirem Novosibirsk 1:0. Pohár Zenitu přinesla penaltová trefa Romana Širokova a o hubené vítězství se Zenit musel bát až do posledních minut.

V Rostově na Donu hrál Zenit prakticky před domácím prostředím a 8000 fanoušků z Petrohradu hnalo své hráče do útoku hned od prvních minut. Nejaktivnějším byl Aleksandr Keržakov, který podle svého hesla střílel z každé pozice a nejčastěji ohrožoval svatyni brankáře Kowalewského. V dalších minutách Sibir odolávala i dalším šancím Zenitu a držela bezgólovou remízu.

Druhý poločas tak začínal se stejným skóre jako poločas první. Zenit stupňoval svůj tlak a na hřišti bylo k vidění hodně tvrdých soubojů a bitva za každý centimetr na hřišti. V 60. minutě při jednom ze závarů před brankou Sibiri napálil Hubočan míč do ruky záložníka Makarenka a rozhodčí Kolobajev odpískal pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Roman Širokov a poslal svůj tým do vedení.

Po inkasovaném gólu se musela osmělit i Sibir a zahrozila několika nebezpečnými útoky. Zenit však však během několika minut opět převzal otěže utkání, které bez větších problémů dovedl až do nastaveného času. Když se hráči Zenitu chystali k vítězným oslavám, přišla největší šance Sibiri. Ivan Nagibin po centru z pravého křídla překonal brankáře Malafejeva, ale jeho střelu obětavým zákrokem vykopl z brankové čáry obránce Lombaerts.

Zenit tak uhájil hubené vítězství a zaslouženě slaví zisk ruského poháru. Sibir Novosibirsk jako poražený finalista postupuje do Evropské ligy.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
stas87

3:1 pre zenit za piter:sasa danny a hubocan

Reagovat
smazaný uživatel

neviete jako sa tam dari Husztimu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bije se o sestavu, ale ma moc velkou konkurenci. Ale kdyz nastoupi, tak nehraje spatne - hlavne rohy, standardky a podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

docela škoda, v Hannoveru jsem ho měl rád, soupeřům dokázal zatopit a bývavala to pěkná podívaná...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on sikovnej je, ale ma tezkou konkurenci u hracu co naskakujou na levy kridlo (Danny, Lazovic, Rosina...)

Reagovat
smazaný uživatel

...a když už jsme u toho, co Radek?

Reagovat
smazaný uživatel

V zimni priprave se zase zranil a zase nemel sanci zabojovat o misto v sestave. Nedostava se uz prakticky ani na lavicku a Spalletti s nim uz moc nepocita. Mozny je i to, ze po asi 8 letech odejde

Reagovat
smazaný uživatel

...třeba to pořeší hostování na západě

Reagovat
smazaný uživatel

....lituju ze sem do Rostova nejel

Reagovat
smazaný uživatel

Hubočan

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, velmi nahlas si pyta zaklad v repre

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Shevchenko

Zenit

Reagovat
Arbiter

nečekaně na druhou stranu pouze 1:0

Reagovat
Shevchenko

Máte někdo sestavu Zenitu?

Reagovat
Kepy_FCB

gratulace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele