čtvrtfinále
08.02.2024 19:45 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Álvaro Pacheco (© AFP)

Gil Vicente doplatilo na slabý start, semifinále Tacy de Portugal získala Vitória

Pohárová bitva o region Minho vyzněla lépe pro favorizovanou Vitórii, které ke konečnému výsledku dopomohly především dvě rychle vstřelené branky. Gil Vicente se sice pokoušelo s průběžně negativním stavem něco udělat a vytvořilo si v zápase několik solidních možností, ztrátu ovšem dohnat nestačilo, a postup do semifinále tak padl do rukou jeho lokálního rivala.

Lepší vstup do duelu si domácí ani nemohli přát. Sotva sudí André Narciso zahájil utkání, už se snažil zacílit ze střední vzdálenosti Jota Silva, avšak jeho střela zamířila kousek vedle brány. O pár minut později už se ale za brankářem Andrewem přece třepotala síť. Tomás Händel za vápnem přenechal míč Tiagovi Silvovi, ten z dálky napřáhl a usměrnil svůj pokus přesně do spodního růžku na bližší tyč.

A v 11. minutě už Vitória vedla dokonce o dva góly. Joao Mendes zleva přihrál balón na hranici brankového území, tam do něj lehce drkl André Silva a Andrew se mohl po tomto tečovaném brnknutí jen smutně ohlédnout. Po téhle trefě ovšem parta trenéra Álvara Pacheca jaksi polevila. Najednou to byli hosté, kdo byli nebezpeční a kdo chtěl evidentně zapomenout na pořádně nezdařený začátek.

Ve 21. minutě Touré svým obloučkem našel v šestnáctce sbíhajícího si Domingueze, nicméně ten v krkolomnější pozici ještě neskóroval. Ve 37. minutě již každopádně domácí gólman Charles kapituloval, to když Leonardo Buta svou kolmicí pohostil Murila, který zamířil po zemi pod nohy svého soupeře. Jenže v závěru prvního poločasu udeřil z blízkosti Jota Silva poté, co přebral přihrávku od Tomáse Händela, a zase tedy bylo na straně celku z Guimaraese veseleji.

První dějství bylo na přesné zásahy bohaté, to druhé na každý pád další změnu skóre nepřineslo. Kdyby parta trenéra Vítora Campelose zužitkovala například šanci z 52. minuty, konkrétně Murilo a propálil by z vyloženého postavení Charlese, asi by se ještě střetnutí výrazně zdramatizovalo. V 68. minutě pak Martim Neto zkoušel snižovat, k jeho smůle ale narazila meruna do brankové konstrukce, a v nastavení v koncovce neuspěl ani jeho spoluhráč Touré.

Autor: Patrik Sandev / abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele