semifinále - odvety
21.04.2022 21:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Estádio do Dragão (© AFP)

Porto zvítězilo nad Sportingem i podruhé a ve finále Taça de Portugal ho čeká podceňovaná Tondela

Fotbalisté Porta po úvodní výhře v Lisabonu nad Sportingem (2:1) drželi v domácí semifinálové odvetě všechny trumfy v rukávu a po vyrovnaném průběhu zdolali obhájce mistrovského titulu nejtěsnějším poměrem 1:0, díky tomu postoupili do finále a mají reálnou šanci získat double. Hostům se tedy příliš nepovedl ani druhý vzájemný zápas, samotný závěr musel zvládnout bez vyloučeného Pedra Porra, a v této soutěži proto končí.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a již po necelé čtvrthodině hry rozvlnili síť, avšak trefa španělského ostrostřelce Pabla Sarabii neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Domácí se poprvé ozvali zhruba deset minut před přestávkou, kdy se na levé straně pokutového území zjevil Zaidu, nicméně jeho křižný pokus minul vzdálenější konstrukci o několik decimetrů. Hosté nepolevovali ani ve druhém dějství a do vedení mohli jít v 51. minutě.

Matheus Nunes převzal balón na půlící čáře a utíkal s ním vstříc domácí brance. Nakonec dokázal z deseti metrů zakončit, jenomže gólman Agustín Marchesín předvedl vynikající zákrok svou pravou nohou a balón brilantně odvrátil na rohový kop. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa v následujícím průběhu ostřelovali hostující branku, ale buď ztroskotali na vynikajícím brankáři Adánovi, nebo se jejich střely mezi tři tyče nevešly.

O svém postupu do závěrečné bitvy národního poháru přeci jen rozhodli zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Toni Martínez si totiž elegantně zpracoval dlouhý pas od Pepeho a pak ze středu šestnáctky obstřelil bezmocného hostujícího strážce. CP vzápětí hrálo na velké riziko a otevíralo mezírky ve své defenzívě, z čehož v 88. minutě pramenila červené karta pro Pedra Porra za nevybíravý zákrok na rozběhnutého íránského forvarda Taremiho. Porto se ve druhé polovině května popere o cennou trofej s obrovským překvapením z Tondely.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele