Reportáž

Sporting je ve finále Ligového poháru, Porto setnul v závěru Jovane Cabral

Portu jednoduše Ligový pohár není souzený. Od jeho založení, tedy od roku 2007, se nikdy neprobojovalo k prvenství a cennou trofej do své jinak bohaté vitríny nepřidá ani nyní. Byť v duelu se Sportingem, aktuálním lídrem Ligy NOS, bylo nebezpečnějším celkem, šeredně nezvládlo závěrečné chvíle a na úkor svého soupeře se rozloučilo se soutěží v semifinále.

Výběr trenéra Sérgia Conceiçãa působil dlouhou dobu dominantním dojmem, jenže cestu ke vstřelené brance stále dlouhou dobu nenacházel. V 8. minutě jako první zahrozil Grujić, jeho pokus ovšem skončil pouze v zámezí, v 16. minutě z velmi dobré pozice zamířil mimo bránu taktéž jeho spoluhráč Sanusi, jehož svou dobrou přihrávkou ze středu pole uvolnil Corona.

Porto pokračovalo v honbě za průběžným vedením, ve 20. minutě vypálil z hranice šestnáctky svou levačkou sám Corona, avšak jeho střela těsně přeletěla soupeřovo břevno. V podstatě až ve 33. minutě se poprvé výrazněji ozval rovněž Sporting, Pedro Gonçalves ale vystřelil těsně nad sokovu bránu a následně zastavil podnikání Nuna Santose portský gólman Diogo Costa.

Asi největší možnost na skórování si vytvořili Dragões pět minut před obrátkou. João Mário si v šestnáctce narovnal míč na svou levačku, jeho nepovedené zakončení zablokoval stoper Coates, balón se nicméně odrazil k Maregovi, jenž z blízkosti dorážel, ke své smůle však trefil jen tyčku. O všem podstatném se tedy rozhodovalo až ve druhé pětačtyřicetiminutovce.

Ve 47. minutě se pokoušel změnit dosavadní bezgólové skóre Uribe, do velmi solidní šance ho svou přihrávkou dostal Marega, nicméně ani on přímo neohrozil Adána, brankáře mužstva kouče Rúbena Amorima, protože nasměroval merunu nad bránu. Až v 79. minutě se Porto dočkalo své zasloužené odměny, Marega zpoza vápna zužitkoval z brejku nahrávku Uribeho.

Sporting se každopádně nevzdal a stačil ještě vítězství strhnout na svou stranu. Jovane Cabral přišel na hřiště až v 78. minutě za Tiaga Tomáse a byl to právě on, kdo si připsal dva přesné zásahy. V 86. minutě umístil míč technicky ke vzdálenější tyči a vyrovnal, ve čtvrté minutě nastavení ho Pedro Gonçalves navedl do gólovky, a kapverdský forvard pak bodlem zacílil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jovaneeeeeeeeee!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele