23.12.2020 21:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto skolilo Benficu počtvrté v řadě a slavilo zisk superpoháru

Porto uzmulo již svůj historicky dvaadvacátý portugalský superpohár, skolilo na Estádio Municipal de Aveiro v Aveiru lisabonskou Benficu o dvě branky a vyhrála nad svým úhlavním rivalem, i v součtu třech utkání z minulé sezóny, už počtvrté v řadě. O přesné zásahy se postarali z penalty Sérgio Oliveira a v závěru střetnutí taktéž střídající Luis Díaz.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceicaa působili v zápase přece o něco lepším dojmem, alespoň co se týče tvorby gólových šancí a celkově produktivity. Po triumfu v Lize NOS a Taca de Portugal tak během uplynulých šesti měsíců uzmuli již svou třetí cennou trofej. První klíčový okamžik přišel na řadu po úvodní nevalné dvacetiminutovce, kdy do hry musel vstoupit VAR.

Sudí Hugo Miguel ukázal po evidentním faulu brankáře Vlachodimose na pronikajícího Taremiho ve vápně na pokutovou značku, muselo se však přezkoumat, zda se íránský forvard nenacházel těsně předtím v ofsajdu. Video nakonec potvrdilo, že ne, penalta tak nabyla pravidlové moci, postavil se k ní Sérgio Oliveira, jenž zamířil do protipohybu Vlachodimose.

As Águias mohli odpovědět na nepříznivý stav poměrně záhy, ve 28. minutě vyzkoušel Álex Grimaldo připravenost gólmana Marchesína, avšak z úhlu na něj nevyzrál. Naopak podruhé na střeleckou listinu se poté snažil zapsat Sérgio Oliveira, jenž vypálil ze střední vzdálenosti, nicméně míč nasměroval jen nad bránu. K další změně skóre zkrátka došlo až ve druhé půli.

V 51. minutě donutil Vlachodimose k zákroku Uribe, který zakončil z dálky, o pár chvil později hodlal dostat Porto na koně Otávio, jenomže ani on neuspěl. Benfica zahrozila v 59. minutě Álexem Grimaldem, s jeho přímým kopem si ovšem poradil Marchesín, a v 87. minutě španělský bek znovu zahrozil ze standardky, leč ke své velké smůle orazítkoval jenom tyčku.

Mužstvo kouče Jorgeho Jesuse jednoduše nedokázalo vyrovnat, byť statisticky nakonec nebylo o tolik horším týmem než Dragoes. Muselo se smířit s finální porážkou, kterou ještě v 90. minutě soupeř umocnil. Porto podniklo rychlý protiútok, Otávio chytře přenechal přihrávku Corony spoluhráči Díazovi, který pak nasměroval balón přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / fcporto.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele