Baráž o Primeira Ligu Portugalsko - Baráž o Primeira Ligu

1. zápas
25.05.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů AVS (© AVS Futebol SAD)

AVS zaskočilo Portimonense a před domácí odvetou je blíže k historickému postupu do Primeira Ligy

Celek z Vila das Aves, který byl nově založen teprve loni začátkem května po sloučení s týmem U.D. Vilafranquense, zahájil baráž o nejvyšší portugalskou soutěž naprosto skvěle a po vítězství 2:1 má nakročeno k tomu, aby se po pouhém roce strávené ve druhé lize probojoval mezi portugalskou elitou. Hosté od začátku druhého poločasu dokonce vedli o dva góly, prvoligové Portimonense však alespoň zmírnilo porážku v 86. minutě.

Domácí klub byl před baráží považován za jasného favorita, jenže první duel mu vůbec nevyšel a v odvetě hrané za týden na půdě soupeře ho vskutku čeká nelehký úkol. Toto sobotní utkání se dle očekávání rozjíždělo pozvolněji, nicméně AVS Futebol SAD z ničeho nic udeřilo po necelých dvaceti odehraných minutách. Do vedení ho poslal Anthony Correia, jenž se po rohovém kopu z pravé strany a několika zblokovaných střelách dostal k dorážce a z hranice brankového území nakonec zamířil do bližšího spodního růžku.

Domácí v následujícím průběhu první půle marně dobývali pozornou defenzívu soupeře a až do samotného konce si nic nebezpečného nevypracovali. Naopak AVS skvěle vstoupilo do druhého dějství a ani ne po dvou minutách hry senzačně zvýšilo svůj náskok. Prosadit se dokázal záložník Bernardo Martins, jenž po přihrávce Brazilce Alaby nezištně vypálil z hodně ostrého úhlu a překvapivě zavěsil pod břevno.

Hosté od tohoto okamžiku přitvrdili a sbírali jednu žlutou kartu za druhou, i přes skvělou práci v obraně však čisté konto neudrželi. Jiskřičku naděje na příznivý výsledek pro Portimonense vykřesal necelých deset minut před závěrečným hvizdem bránící Jorge Teixeira, jenž si smolně srazil do vlastní sítě nepříjemný centr Gonçala Costy z levého křídla.

Výběr vedený koučem Jorgem Costou dohrával tento zápas v oslabení, jelikož v první nastavené minutě byl vyloučen Fábio Pacheco po druhé žluté kartě za evidentní podražení rozběhnutého Davise, jenomže i přes enormní tlak SC se výsledek už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele