Baráž o Primeira Ligu Portugalsko - Baráž o Primeira Ligu

1. zápas
21.05.2022 21:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Chaves si vyšláplo na Moreirense a do odvety si poveze nadějný dvoubrankový náskok

Chaves naposledy působilo v nejvyšší portugalské soutěži v sezóně 2018/2019 a nyní proti prvoligovému Moreirense plnilo úlohu mírného outsidera, nicméně v úvodním barážovém utkání na vlastní půdě ho zaskočilo a nakonec překvapivě zvítězilo po výsledku 2:0. Příští neděli v odvetě na půdě soupeře tak bude hájit solidní náskok, naopak FC se ještě pokusí odvrátit pád do druhé ligy po osmi letech strávených mezi elitou.

Domácí vstoupili do sobotního střetnutí s velkým odhodláním a měli na trávníku mírně navrch, do vedení se dostali přesně po odehrané čtvrthodině. Ke standardní situaci z více jak pětatřiceti metrů se postavil João Teixeira a svůj táhlý pokus parádně uklidil do pravého spodního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Kewina. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství již k ničemu dalšímu nedošlo.

CD po změně stran rozhodně nepolevovalo a snažilo se navýšit svůj náskok. Naopak hosté hrozili především z rohových kopů, ale branku protivníka výrazněji neohrozili. Chaves navýšilo svůj náskok přesně v polovině druhého poločasu. Na pravém křídle předvedl hezkou akci Batxi a poté předložil míč pro rozběhnutého Joãa Correiu, jenž se zbavil hned dvou bránících protihráčů a následně chladnokrevně zavěsil pod břevno.

Hosté se pak snažili alespoň snížit, jenomže na pozornou defenzívou soupeře nenašli úspěšný recept a za týden před vlastními fanoušky tedy rozhodně budou mít co dohánět.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele