3. kolo - 1. zápasy
25.05.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

De Graafschap otočil duel v Rotterdamu a je blíže k účasti v Eredivisii pro příští sezónu

De Graafschap zvládl první důležitý test v Rotterdamu na půdě místní Sparty a do úterní odvety si odváží velmi nadějnou výhru po výsledku 2:1. Před vlastními fanoušky si tak může dovolit prohrát i v poměru 0:1 a je velmi blízko k udržení prvoligové licence. Domácí se sice velmi brzy dostali do vedení, ovšem výběr z Doetinchemu srovnal v polovině druhého dějství a ve třetí nastavené minutě rozhodl o jeho úspěchu Youssef El Jebli.

Sparta začala velmi zostra a již po osmi minutách hry vsítila první gól sobotního střetnutí. Po dlouhém nákopu z vlastního pokutového území unikl všem na pravém křídle Veldwijk a následně odcentroval k zadní tyči, kde nabíhající Adil Auassar zakončoval hlavou z osmi metrů k protější konstrukci mimo dosah naprosto bezmocného gólmana Bertramse. Rotterdamský klub mohl podruhé skórovat necelých deset minut před přestávkou.

Po přihrávce ze středu hřiště na pravou stranu se krásné uvolnil kapitán Veldwijk a vzápětí vystřelil z mírného úhlu z dvanácti metrů, jeho přízemní pokus orazítkoval vzdálenější tyč. Po výměně stran se hra přeci jen vyrovnala a svěřenci Henka de Jonga z ničeho nic udeřili v 67. minutě. Poprvé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže se prosadil osmadvacetiletý švédský záložník Nabil Bahoui.

Ten si po rychlé akci středem hrací plochy a závěrečném tečovaném pasu Benschopa z pravé strany seběhl do brankového území protivníka a hlavou ze tří metrů zavěsil přímo pod břevno, brankář Coremans neměl sebemenší šanci zasáhnout. Domácí klub si výrazně zkomplikoval situaci zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Bart Vriends obdržel první žlutou kartu po necelé hodině hry a přesně o čtvrt hodiny později se dopustil druhého zkratu.

Tentokráte ve slibně se rozvíjející akci zastavil nevybíravým způsobem střídajícího Burgzorga a od rozhodčího Kamphuise uviděl červenou kartu po druhé žluté, předčasně se tak pakoval do útrob stadionu. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak Harroui podrazil ve vlastní šestnáctce Tutuarimu a byl z toho pokutový kop. K němu se postavil El Jebli, jenž střelou do levé šibenice definitivně převrhl misky vah na stranu BV.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele