3. kolo - odvety
28.05.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sparta otočila vývoj v Doetinchemu a opět si zahraje první ligu

Sparta Rotterdam se postarala o malý zázrak v Doetinchemu a po domácí porážce 1:2 se po pouhém roce stráveném ve druhé lize vrátila do Eredivisie, když zdolala De Graafschap 2:0. Naopak BV se ohřál mezi elitou jedinou sezónu a příští ročník bude opět působit v Eerste Divisie, nizozemská nejvyšší soutěž tak bude mít v nadcházející sezóně hned tři nováčky. Rotterdamský celek si schoval obě dvě své branky do závěrečné dvacetiminutovky.

Zcela zaplněný stadion De Vijverberg s více jak dvanácti a půl tisíci fanoušky v ochozech sledoval na samém začátku nápor hostujícího výběru, pak začínal přebírat iniciativu De Graafschap. První gólovou možnost si vypracoval po pětadvaceti minutách hry z přímého volného kopu od El Jebliho, nicméně zmatek v šestnáctce soupeře nakonec nevyužil Nieuwpoort a gólmana Coremanse zblízka nepřekonal.

Ihned na to se BV dožadoval odpískání pokutového kopu za ruku Acheho, ale rozhodčí Blom po poradě s VAR jen ukázal směrem k rohovému praporku. Domácí se mohli dostat do vedení zhruba pět minut před přestávkou, avšak rána z levé strany pokutového území prosvištěla vedle zadní tyče. Ihned po přestávce selhal v obrovské příležitosti El Jebli, který po pasu z pravého křídla minul hlavou bližší šibenici o několik decimetrů.

Krátce po odehrané hodině se v pravém rohu brankového území zjevil osamocený Benschop, jenomže zblízka trestuhodně nepropálil připraveného Coremanse. Sparta z ničeho nic udeřila v 74. minutě a tím výrazně oživila své šance na postup. Střídající turecký útočník Halil Dervişoğlu využil skvělé práce Veldwijka na pravé straně a po dvou skvělých zákrocích brankáře Bertramse dopravil míč zcela osamocen do odkryté branky.

O čtyři minuty později mohl převrhnout misky vah na stranu rotterdamského týmu aktivní Veldwijk, jeho bomba z dvaadvaceti metrů však prosvištěla o dva metry vedle pravé tyče. Hosté přeci jen zasadili rozhodující úder v 83. minutě. Na rohový kop od Duarteho si u přední tyče naskočil Adil Auassar a ze čtyř metrů prudce hlavičkoval přímo pod břevno. De Graafschap i přes mírný tlak v závěru ani nesnížil a po závěrečném hvizdu byl velmi zklamán.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele