3. kolo - odvety
28.05.2017 16:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - NAC Breda 1:4

Fotbalisté Bredy zvládli mnohem lépe odvetu závěrečného kola baráže proti Nijmegenu a po jasné výhře 4:1 se vracejí do Eredivisie, ze které spadli před dvěma lety. Naopak NEC právě po dvou letech opouští elitní společnost a v příštím ročníku ho čekají souboje v Jupiler League. Utkání provázely velké emoce i kontroverzní momenty, nová technologie videa totiž přisoudila každému týmu jeden pokutový kop. Hattrickem se navíc blýskl Cyriel Dessers.

Hned první netradiční situace nastala v 6. minutě, kdy sudí Blom nenařídil penaltu za nedovolený zákrok Burneta. Vzápětí po prozkoumání videa však své rozhodnutí změnil a Burnetovi udělil žlutou kartu. Na penaltový puntík si postavil balón Dessers a chladnokrevně proměnil do protipohybu gólmana Delleho - 0:1. Stejný okamžik nastal krátce po půlhodině hry, kdy si "Video Challenge" vybrali také domácí.

Blom nejprve přehlédl zákrok Meijerse, pak mu dodatečně udělil žlutou kartu a pokutový kop tentokráte zahrávali domácí. Úspěšným střelcem se stal Gregor Breinburg, ten svým tvrdým pokusem do protipohybu nedal brankáři Brondeelemu žádnou šanci na úspěch. Ihned po změně stran mohl Bredě vrátit vedení hrdina Dessers, jenže napoprvé balón netrefil a při dorážce byl zablokován.

Stejný hráč se přeci jen prosadil podruhé v tomto klání v 52. minutě, když si naběhl na křížnou nahrávku od Giovanniho Korteho a natřikrát s mírným štěstím procedil balón do sítě. Za další tři minuty byl vyloučen Mohamed Rayhi, přímou červenou kartu obdržel za surovou hru na hostujícího Verschuerena. Breda rozhodla o svém postupu zhruba dvacet minut před koncem, na nádherný lob od Manua Garcíi si naběhl Korte a ze sedmi metrů pokořil padajícího Delleho - 1:3.

Totální demolici domácího týmu dokonal v 74. minutě Dessers, jenž vsítil čtvrtou z pěti branek svého celku a v tomto utkání zkompletoval hattrick. Po akci na pravém křídle přetlačil Agyepong protihráče a poté napálil bližší konstrukci. Balón se odrazil před odkrytou svatyni přímo na kopačku Desserse, který se zblízka nemohl mýlit. Po závěrečném hvizdu mohutně slavili hráči NAC, zatímco v tvářích příznivců Nijmegenu bylo patrné obrovské zklamání.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele