3. kolo - odvety
22.05.2016 16:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Willem II - NAC Breda 3:1

Willem II byl v součtu obou barážových zápasů o jeden gól lepší než druholigová Breda a udržel se v Eredivisie. Hosté si do Tilburgu přivezli nadějné vítězství 2:1 z prvního utkání, nicméně soupeř zásluhou trefy Freeka Heerkense a dvou rychlých branek Erika Falkenburga ze 68. a 73. minuty manko nakonec smazal. Pak už jen snižoval Divine Naah.

Domácí už od začátku Bredě jasně naznačili, že pány na hřišti jsou oni. Heerkens, Falkenburg, Ojo a Andersen, ti všichni se snažili ohrozit gólmana ten Rouwelaara, zatím však ani jeden z nich neuspěl. Na druhé straně byl v první půli nejnebezpečnějším mužem na hřišti Ars, každopádně ani on se hned dvakrát nesetkal se správnou koncovkou.

Ve druhé minutě nastavení Willem II načal účet utkání. Achenteh rozehrál standardku centrem do šestnáctky, kde si na míč naskočil Heerkens, a i když byl zády k brance, dokázal usměrnit svou střelu ke vzdálenější tyčce. Zkraje druhého dějství se radoval ze vstřelené branky Ars, jenže branka nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Andersen mohl následně náskok navýšit, avšak ten Rouwelaara lobem nepřelstil. V 68. minutě Tricolores přece přidali druhý zásah. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu vznikla v šestnáctce Bredy velká skrumáž, v níž Falkenburg chytře tečoval míč za záda ten Rouwelaara. O pár chvil později se domácí útočník trefil ještě jednou.

Haemhouts poslal přihrávku do vápna, tam Falkenburg obešel ten Rouwelaara a skóroval do prázdné branky. O postupu ale nebylo ještě rozhodnuto. Ars totiž i pod tlakem dokázal sklepnout balón pro Naaha, ten napřáhl zhruba z dvaceti metrů a zamířil přesně do dolního růžku Lamprouovy svatyně.

V tu chvíli Willem II logicky znervóznil. NAC začal hrát vabank, všechny svoje síly nasměroval do útoku, neboť další gól by ho posunul do Eredivisie. Asi do největší příležitosti se dostal střídající Brands po pasu od stále neúnavného Arse, nicméně Lamprou dokázal v důležitý okamžik zasáhnout.

Autor: Patrik Sandev / willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele