3. kolo - 1. zápasy
19.05.2016 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - Willem II 2:1

Jednogólový náskok si Breda, která se hodlá vrátit do nejvyšší soutěže po loňském sestupu, odveze do nedělní odvety finále baráže o Eredivisie. Willem II se na Rat Verlegh Stadionu snažil evidentně hlavně bránit, a i když se zásluhou Huppertse ujal brzkého vedení, soupeř díky Brandsovi a Seuntjensovi strhl úspěch na svou stranu.

NAC nevstoupil do utkání vůbec dobře. Už po třech minutách hry totiž Joppen poslal dlouhý aut do šestnáctky, míč doskákal až k Huppertsovi, který hlavou překonal brankáře ten Rouwelaara. Hosté následně pozorně bránili a De Ratten měli velké potíže prosadit se do nějaké šance. Snad jen ostrý centr Pedra více zaměstnal gólmana Lamproua.

Tu největší příležitost první půle si Breda vytvořila zásluhou Verbeeka, který si posunul balón blíže do středu a vystřelil, nicméně k jeho smůle orazítkoval pouze břevno. Následně se do zakončení natlačili Ars a na druhé straně také van der Velden, avšak jejich pokusům v obou případech chyběla větší přesnost a vlastně i razance.

Willem II ani ve druhém dějství neoplýval žádnou velkou aktivitou a soustředil se hlavně na držení těsného náskoku. Svěřenci Marinuse Dijkhuizena ale přece našli mezírku v jeho defenzívě. To už na hřišti byla nová trojice hráčů Duarte, Suk a Brands, částečně i kvůli zranění musel z pravého kraje zálohy odejít na lavičku Verbeek.

V 61. minutě Suk poslal míč na pravou stranu, odkud Seuntjens poslal centr do vápna a tam Brands neměl problém se zakončením. Breda pokračovala v nastoleném tempu, jenže dalšího gólu se ještě nedočkala. A mohlo být i hůře, kdyby Hupperts dokázal překonat ten Rouwelaara. Pro tohoto muže v rukavicích to byl mimochodem poslední domácí zápas.

Následně se snažil zamířit mezi tři tyče Stam, po něm se k slušné hlavičce propracoval také Ars, ale vítězství nakonec zařídil Seuntjens pět minut před koncem. Původně zamýšlel centrovat do šestnáctky a hledat tam své spoluhráče, míč se ovšem nakonec šťastně odrazil od země a za záda překvapeného Lamproua přesně k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele