čtvrtfinále
07.02.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord podruhé ve čtyřech dnech zdolal Alkmaar a zahraje si tak semifinále KNVB Beker

Feyenoord potvrdil skvělé rozpoložení z poslední doby a i na druhý pokus během několika málo dnů si poradil s tápajícím Alkmaarem, díky výhře 2:0 se tak podruhé za sebou probojoval do semifinále KNVB Beker. Hosté nedali obhájci mistrovského titulu jediný gól ani na stadionu De Kuip a tentokráte tedy končí mezi osmičkou nejlepších. Na triumf v národním poháru naposledy dosáhli v roce 2013 a toto jejich čekání se tedy opět protáhne.

Svěřenci trenéra Arneho Slota působili na trávníku od samého začátku mnohem živějším dojmem, nicméně v úvodní dvacetiminutovce si nic nebezpečného nevypracovali. Ihned nato sice dokázal rozvlnit síť Trauner, který si po přímém volném kopu udělal dostatek prostoru k hlavičce a s pomocí břevna dopravil balón do branky, ovšem video vzápětí odhalilo, že se nacházel v těsném ofsajdu, a tato jeho trefa proto neplatila.

Domácí ale v žádném případě nepolevovali v tlaku a zaslouženého vedení se dočkali těsně před přestávkou. Důležitý vedoucí gól vsítil třiadvacetiletý obránce Lutsharel Geertruida, když po vynikajícím centru slovenského reprezentanta Hancka pohotově zakončoval hlavou a plachtícímu brankáři Ryanovi nedal žádnou naději na úspěšný zákrok. Feyenoord chtěl pojistit svůj náskok zhruba deset minut po přestávce, jenže brazilský forvard Igor Paixão mířil o decimetry vedle pravé tyče.

AZ mohlo srovnat stav tohoto pikantního střetnutí v 80. minutě, neboť Ruben van Bommel po zpětné nahrávce z křídla vypálil ze středu pokutového území rotterdamského favorita, avšak jeho dělovka o kousek minula pravou konstrukci. Feyenoord přeci jen pojistil svůj postup do semifinále za dalších šest minut - skórovat dokázal Bart Nieuwkoop, jenž si po pobídce Stengse věděl rady a zkušeně se trefil do protipohybu bezmocného Ryana.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele