čtvrtfinále
02.03.2023 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Remko Pasveer (© AFP)

Ajax si ve čtvrtfinále věděl rady a druholigový De Graafschap zdolal hladce 3:0

Poslední čtvrtfinálový zápas KNVB Bekeru dopadl podle očekávání a závěrečným postupujícím do semifinále se stal obhájce mistrovského titulu Ajax, který dokázal porazit druholigového vyzyvatele z Doetinchemu po výsledku 3:0. V národním poháru už popáté za sebou proklouzl mezi čtyřku nejlepších. AFC rozhodlo o svém úspěchu v úvodní půlhodině, kdy vsítilo dvě branky, svůj náskok následně pojistilo čtvrthodinu před závěrečným hvizdem.

BV se v úvodu zápasu snažilo tvořit hru a svého soupeře trochu zaskočilo, ovšem ve 12. minutě z ničeho nic inkasovalo první branku. Pětadvacetiletý mexický obránce Jorge Sánchez se po akci na levém křídle a rezultujícím centru Briana Brobbeyho opřel do balónu z voleje a umístil ho přesně k protější konstrukci. Neuběhlo ani dalších sedm minut a síť rozvlnil také Timber, nicméně jeho zásah nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Amsterdamský gigant přeci jen podruhé skóroval po pětadvaceti odehraných minutách. Steven Bergwijn si navedl míč blíže do středu a z hranice šestnáctky nádherně zavěsil ke vzdálenější tyči, bezmocný brankář Jurjus se jen naprázdno proletěl vzduchem. V závěru první půle chtěl definitivně rozhodnout Kudus, ale svým projektilem z mírného úhlu pouze orazítkoval pravou tyčku.

Svěřenci trenéra Johna Heitingy po změně stran polevili a zhruba v polovině druhého dějství mohl snížit Joel Valencia, avšak vynikající zákrok předvedl pozorný gólman Pasveer. V 72. minutě hlavičkoval do bližší tyče Brobbey, stejný hráč však nakonec uzavřel gólový účet za dalších šest minut. Hillen byl totiž pod tlakem Kuduse a zpětnou přihrávkou vytvořil stoprocentní příležitost právě pro Brobbeyho, jenž sám před Jurjusem nezaváhal a bez potíží se trefil do levého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele