semifinále
03.03.2021 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Ajax neměl s Heerenveenem větší potíže a po dvou letech si znovu zahraje finále KNVB Beker

Ajax potvrdil úlohu favorita v semifinálovém duelu národního poháru na půdě Heerenveenu a díky hladkému vítězství 3:0 je jediný krůček od zopakování triumfu z roku 2019. Ve středečním utkání měl jasně navrch a soupeře téměř k ničemu nepouštěl, o svém postupu definitivně rozhodl zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. O cennou trofej si to rozdá ve druhé polovině dubna s konkurenčním Vitesse.

Současný jasný lídr Eredivisie v úvodních patnácti minutách vyčkával, nicméně ihned na to z ničeho nic skóroval. Na levé straně odvedl pořádný kus práce Antony a svým nadýchaným centrem našel hlavu Davyho Klaassena, který zcela zapomenut před hranicí brankového území zamířil k levé tyči kolem dívajícího se gólmana Muldera. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého týmu necelých deset minut před přestávkou, jenomže tentokráte mířil těsně nad.

Svěřencům trenéra Erika ten Haga se podruhé podařilo rozvlnit síť ve 42. minutě, jelikož po finální pobídce od Dušana Tadiće nemohl minout zcela prázdnou branku Klaassen, avšak rozhodčí Nijhuis tento gól nakonec odvolal kvůli nešťastnému hraní rukou srbského špílmachra. AFC si po změně stran s přehledem hlídalo těsný náskok a nikam nespěchalo, pojistit ho dokázalo krátce po odehrané hodině.

Bochniewicz totiž ve vlastní šestnáctce nešikovně podrazil unikajícího Kuduse a Nijhuis bez zbytečného otálení nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Tadič a s naprostou grácií nechytatelně zavěsil do pravé šibenice. SC se však nehodlalo vzdát a ani ne o dvě minuty později mohl vykřesat jiskřičku naděje Joey Veerman, ale sám před zkušeným brankářem Stekelenburgem neuspěl a zblízka ho nepřekonal.

Ajax ve zbývajícím průběhu nikam nepospíchal a třetí pojistku přidal v 77. minutě. Po dlouhém nákopu Stekelenburga hlavičkoval za sebe Haller a trochu nečekaně našel za defenzívou protivníka střídajícího Davida Nerese. Brazilský útočník přelstil ofsajdovou past a vzápětí si nadělil krásný dárek ke svým čtyřiadvacátým narozeninám, neboť bez větších potíží překonal naprosto bezmocného Muldera.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele