čtvrtfinále
17.02.2021 16:30 CET
1 : 2
po prodloužení
(0:1, 1:1)

Reportáž

Venlo udolalo druholigový Nijmegen po prodloužení a postoupilo do semifinále národního poháru

Druholigový Nijmegen neměl v odloženém utkání KNVB Deker daleko od skalpu dalšího prvoligového týmu, ovšem tentokráte s Venlem nezvládl prodloužení a nakonec mu po urputné bitvě podlehl v poměru 1:2. Hosté se na tomto úspěchu výrazně nadřeli, nicméně alespoň částečně dokázali odčinit předchozí dvě ligové prohry. Do vedení je poslal řecký kanonýr Georgios Giakoumakis, v poslední minutě prvního prodloužení rozhodl střídající Meritan Shabani.

Domácí se za své vystoupení v žádném případě nemusí stydět a i přes tuto porážkou mohou považovat účast mezi osmičkou nejlepších za úspěch. VVV se v semifinále představí na půdě silného Vitesse a za favorita tentokráte považováno nebude. Utkání bylo od samého velmi vyrovnané, nicméně prvoligový celek si přeci jen vypracoval více střeleckých pokusů a vytvořil si také výraznější gólové příležitosti.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce ukázal své schopnosti suverénně nejlepší střelec Eredivisie Giakoumakis. Šestadvacetiletý útočník stál ve správou chvíli na správném místě po tečované střele Christose Donise, míč si vzápětí přehodil na svou levačku a pak z hranice brankového území nekompromisně zavěsil pod břevno. NEC se s přibývajícím časem stále více osmělovalo a kýženého vyrovnání se dočkalo dvanáct minut po změně stran.

Rangelo Janga se po nahrávce od Tavsana vymanil z obležení dvou protihráčů a svůj projektil z hranice pokutového území nádherně usměrnil do vzdálenějšího spodního rohu, brankář Van Crooij se stačil pouze ohlédnout. Pak ani jeden celek nechtěl udělat chybu a duel proto pokračoval třicetiminutovým prodloužením. Ani v něm se obrázek hry příliš neměnil, ale ve 105. minutě definitivně udeřil Shabani.

Teprve jednadvacetiletý německý záložník převzal balón od skvěle zorientovaného Giakoumakise a překvapivou přízemní střelou z osmi metrů zamířil přímo k bližší konstrukci kolem překvapeného gólmana Branderhorsta. Nijmegen se ve zbývajícím průběhu snažil tlačit, jenomže k ničemu nebezpečnému se již nedostal.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele