čtvrtfinále
13.02.2020 18:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Navrátil se trefil za Go Ahead Eagles, přesto postoupil Utrecht

Ani branka českého útočníka Jaroslava Navrátila nepomohla druholigovému Go Ahead Eagles k postupu do semifinále Nizozemského poháru. Utrecht nakonec potvrdil roli favorita, to když se do poločasu trefili Simon Gustafson a Adam Maher, přičemž po obrátce pečetili pohodlnou výhru svými trefami ještě Jean-Christophe Bahebeck a Kristoffer Peterson.

Domácí sice na začátku února ve druhé nejvyšší soutěži utrpěli debakl s Jong Ajaxem, celkově však vykazovali v několika předchozích měsících velmi dobrou formu. Až na zmíněný propadák prohráli naposledy na konci srpna loňského roku! I proto si mohli na svého soka věřit. Mimochodem v KNVB Bekeru již vyřadili snadno prvoligové Twente.

Hosté, kteří kvůli orkánu, šířícím se Evropu, nemohli sehrát o minulém víkendu ligové střetnutí s Ajaxem, však nenechali nikoho na pochybách, proč by právě oni měli proklouznout dál. Odpočatý Utrecht byl na hřišti lepším týmem, držel více míč na svých kopačkách, zároveň vyprodukoval hned dvanáct střel mezi tři tyče oproti dvěma soupeřovým.

Celek z Deventeru stíhal krok se svým protivníkem prakticky celý první poločas, pak ovšem na řadu přišly dva góly v rychlém sledu, a na negativní stav již nestačil adekvátně reagovat. Skóre se poprvé měnilo ve 37. minutě, to když si Gustafson na hranici šestnáctky narazil míč s Kerkem a následně zamířil přesně k tyči, kam se gólman Verhulst jen marně natahoval.

Těsně před změnou stran Utrecht zaúřadoval podruhé. Bránící Van Iperen fauloval před vlastním pokutovým územím pronikajícího Bahebecka, sudí Makkelie nařídil přímý volný kop, k němu se postavil Maher, a ten s pomocí teče ve zdi překonal Verhulsta. Domácí každopádně utkání zdramatizovali. A postaral se o to ve 49. minutě Navrátil.

Český útočník, dříve působící v Eredivisie v dresu Heraclesu, unikl po pravé straně, snažil se svou přihrávkou do vápna najít některé své spoluhráče, nicméně míč se podařilo odvrátit vracejícímu se Emanuelsonovi. Jenže ho odkopl pouze zpět do cesty Navrátila, který nad ničím moc nepřemýšlel a na bližší tyčce z voleje tvrdě propálil brankáře Zoeta.

Jenže hosté nakonec velmi záhy znovu získali dvoubrankové vedení do svých rukou zpět. V 55. minutě se napravo protáhl Kerk, předložil pak merunu na zadní tyč, kam si naběhl Bahebeck, a ten rychlý brejk snadno zužitkoval. Kerk si ještě stačil připsat svou třetí asistenci, tentokráte po jeho nahrávce skóroval výsostní střelou Peterson v 74. minutě.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele