čtvrtfinále
12.02.2020 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Breda po neuvěřitelné výhře v Alkmaaru postupuje do semifinále poháru

Druholigová Breda se postarala o další obrovskou senzaci v národním poháru a po senzačním úspěchu nad PSV teď skolila dalšího velkého favorita, druhému týmu nejvyšší nizozemské ligy z Alkmaaru totiž uštědřila potupnou porážku 3:1. Díky tomu prošla do semifinálové fáze a v ní narazí na vítěze duelu Heerenveen - Feyenoord. AZ tak letos zažil první opravdové zklamání a toto středeční vystoupení čtvrtfinálové fáze KNVB Beker si za rámeček nedá.

Diváci na stadionu AFAS sledovali od samého začátku ofenzivně laděný souboj. Domácí drželi míč z dvaasedmdesáti procent, jenomže v počtu střeleckých pokusů se svým rivalem těsně prohráli a navíc zaostávali v produktivitě. Jasný favorit byl velmi aktivní v úvodní dvacetiminutovce, kdy nejprve pálil Boadu z deseti metrů těsně vedle pravé tyče, následně vystřelil z mírného úhlu Ouwejan a brankář Olij famózně odvrátil balón na rohový kop.

Poté mohl otevřít gólový účet Midtsjø, jenže po hezkém uvolnění olízl ze čtrnácti metrů jen bližší tyč. Od tohoto okamžiku NAC přidalo a poprvé zahrozilo po necelé půlhodině hry, nicméně po hezké zpětné přihrávce od Verschuerena pálil zcela osamocený Robin Schouten trestuhodně vedle levé tyče. Breda se přeci jen dostala do senzačního vedení ve 35. minutě, kdy Mounir El Allouchi napřáhl z první z patnácti metrů po nahrávce od Schoutena.

Jeho přízemní rána změnila trajektorii letu po nešťastné teči bránícího Svenssona a zaplachtila za bezmocného brankáře Bizota. Po výměně stran mířil mimo prostor tří tyčí Stokkers a na opačné straně zasáhl Olij proti pokusu Svenssona. Jasný favorit zvýšil svůj náskok v 60. minutě. Parádní sólo z poloviny hřiště předvedl Schouten a nakonec zakončil z hranice pokutového území, jeho skákavá střela zapadla přesně do vzdálenějšího dolního rohu.

Domácí se vrátili zpět do hry o postup za dalších pět minut, kdy snížil Oussama Idrissi. Třiadvacetiletý útočník s marockými kořeny zkusil štěstí z více jak třiceti metrů a jeho naprosto úchvatná rána bude kandidovat na gól roku, neboť zaplachtila do vzdálenější šibenice. Další snahu AZ definitivně zastavil Javier Noblejas, jenž v 86. minutě vrátil outsiderovi dvoubrankové vedení po výtečném průniku přes dva protihráče a závěrečné nezištné střele k zadní tyči. Svěřenci kouče Arnheho Slota se poté již na nic nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele