1. zápas
19.05.2022 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Hamburku (© AFP)

Hamburk v prvním barážovém zápase porazil Herthu

Do sezony 2017/2018 se severoněmecký klub mohl pyšnit tím, že nikdy v historii nesestoupil z Bundesligy. Po čtyřech sezonách strávených ve druhé nejvyšší soutěži má po prvním dvojzápase blízko k návratu. Jestli dotáhne postup do úspěšného konce, stalo by se po dvou letech, že se šestnáctý tým musel poroučet o patro níž.

Úvodní půlhodina utkání se nesla ve znamení opatrnosti a při pohledu na některé hráče se nešlo zbavit dojmu, že si až příliš dobře uvědomují, že se hraje o hodně. Sedmašedesát tisícovek diváků a divaček na Olympijském stadionu se tedy příliš dobře nebavilo. Trochu vzruchu přinesl moment, při kterém se po střele Roberta Glatzela řešilo, jestli by se měla po ruce Petera Pekaríka kopat penalta.

Rozhodčí Harm Osmers po prozkoumání videa usoudil, že nikoli. Důvod? Ještě předním zasáhnul nedovolenou částí těla Maximilian Rohr. Na konci úvodního poločasu se po Mittelstädtově centru prosadil Ishak Belfodil, který si však nepohlídal ofsajdovou hranu. Do šaten se tedy šlo k nelibosti příznivců a příznivkyň domácího celku za bezbrankového stavu.

Po změně stran se na střelu čekalo deset minut. Na svědomí ji měl o poločase střídající Stevan Jovetić. Jenže radoval se až záhy po něm Ludovit Reis, když převzal balon od Muheima a jeho nepovedený centr dopadnul za záda Olivera Christensena - 0:1. Belfodil se okamžitě pokusil o odpověď, leč ztroskotal na gólmanovi Danielu Heuer Fernandesovi.

Pod další šanci se podepsal Josha Vagnoman, ale mířil vedle tyče. Sonny Kittel pak přestřelil a zanedlouho uvolnil místo Janu Gyamerahovi, který v nastaveném čase mohl zařídit, že HSV půjde do odvety na Volksparkstadionu s dvoubrankovým náskokem. Avšak na Christensena nevyzrál. Nutno dodat, že tým Tima Waltera zvládnul celou závěrečnou desetiminutovku díky aktivnímu pressingu velmi dobře.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
Aldeano

Přál bych HSV návrat. Ale bude to hodně těžké.

Reagovat
DidusIneptus

Hertha - HSV 2:0

Reagovat
Rich

Skvěle Hamburg, o dost lepší na hřišti, snad Hertha to dojebe i ve druhém zápase.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
andrew96

No o dost... souboj dvou chromých. Nebýt atmosféry, vůbec to nedodívám.

Reagovat
DidusIneptus

Souhlas

Reagovat
Rich

Dvou chromých? Hamburg měl více ze hry a ano, měli taky slabé chvilky, ale pořád se na to dalo dívat. Za mě více koukatelné, než poslední zápasy Bayernu a to si nedělám srandu. Navíc, mým přáním je, aby Hamburg se vrátil do Bundelisgy, nějaká Hertha je mi ukradená.

Reagovat
andrew96

Ano, souboj dvou chromých. To, cos napsal, na tom nic nemění.

Reagovat
DidusIneptus

Že se nestydíte Herťáci! Kam ste odhodili bundesligové sebevědomí?! Nikoho nezajímá že máte marodku. Udělali ste bundeslize ostudu! Můžete to napravit v Hamburku. Vzmužte se!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele