1. zápas
13.05.2010 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Norimberk se protrápil k vítězství v prvním zápasu baráže

Der Club ještě žije. Norimberk v prvním utkání letošní baráže o udržení v nejvyšší německé soutěži i přes neproměněnou penaltu Alberta Bunjakua zvítězil a do Augsburgu si v neděli poveze jednogólový náskok. O osudu utkání rozhodl v poslední desetiminutovce Christian Eigler.

Ačkoliv se první utkání letošní baráže odehrávalo na Easy-Credit Stadium v Norimberku, aktivnějšími minimálně v první půlhodině byli hosté z Augsburgu. Do první střelecké příležitosti se v deváté minutě dostal po zblokované střele Möhrla Baier, ale jeho nadějná rána z osmnácti metrů mířila vedle. O něco lépe si pak v patnácté minutě počínal Bellinghausen, ale jeho pokus o překvapení Schäfera skončil na břevně, domácí brankář navíc celou situaci měl pod kontrolou.

Domácí se v prvním poločase vyloženě trápili. Hosté je dokázali uzavřít na jejich polovině, a tak si der Club první výraznější příležitost vytvořil až po 24. minutách, ale Eigler v pokutovém území poslal nadějný centr pouze nad branku. Tato hlavička nakonec pro domácího záložníka byla jen zastřelovací. Norimberk však od této chvíle začal ovládat hru, navíc jen za minutu po Eiglerově neúspěchu se v další nadějné příležitosti ocitl Bunjaku, ale obětavý Reinhardt se mu skluzem do rány vložil a uchránil tak Augsburk od prvního zásahu.

Frankský tým se do konce první půle dokázal prezentovat už jen Choupo-Motingem a Bunjakem, avšak ani jeden z nich branku netrefil. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou.

Norimberk pak druhý poločas začal nejlépe jak mohl. Eigler ve středu pole ideálně míč předložil Choupo-Motingovi, ale tomu se na poslední chvíli do střely vložil de Roeck. Akce začala střídat akci, na druhé straně pálil nepřesně Traoré, tři minuty po nástupu ze šaten zase Choupo-Moting se prosadil v souboji se svým strážcem de Roeckem, ale míč poslal nad břevno.

Letos třetí nejhorší tým 1. Bundesligy začal cítit svou šanci, avšak v brance Augsburgu čaroval zkušený Jentzsch. V 57. minutě nejprve zlikvidoval hlavičku Wolfa a také následnou dorážku Bunjakua, která už hlasitě volala po gólu. Augsburg na to odpověděl opět jen nepřesnou střelou Traoreho.

V 67. minutě ale dostal obrovskou šanci nejlepší střelec bavorského celku Albert Bunjaku. De Roeck už si v pokutovém území nedovedl s Choupo-Motingem poradit jinak než nedovoleným způsobem a sudí Babak Rafati správně nařídil penaltu. S nabídnutou jedenáctkou ale trestuhodně špatně kopnutou penaltou pohrdl právě Bunjaku, jenž nechal u pravé tyče vyniknout brankáře Jentzsche.

Tlak Norimberku přesto nabíral na obrátkách. Gündogan a Choupo-Moting dále zahazovali své šance, až do 84. minuty, kdy střídající Risse poslal volný kop na hlavu Christiana Eiglera, jenž hlavou změnil směr míč natolik, že Jentzsch díky obráncům před ním stojícím takřka nic neviděl a poprvé inkasoval.

Norimberk tak z utkání vytěžil jediný gól a může toho litovat, protože převážnou většinu zápasu byl lepší než soupeř a vytvořil si mnohem více gólových příležitostí. V neděli jej čeká odveta v Augsburgu.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Arne

Reagovat
herbage

Já myslel, že přeješ Augsburgu

Reagovat
Arne

Já ani nevím... Mě je to poměrně jedno, vychází to tak nastejno, ani jeden mi chybět nebude.

Reagovat
Xavi8

Norimberg Len aby v nedelu nelutovali tej penalty

Reagovat
Bakary3

Nechápu toho Reinhardta.. V Norimberku se mi strašně líbil, výbornej pravej bek.. A najednou kope druhou ligu..

Reagovat
smazaný uživatel

protrápil ?? možná výsledkově....Norimberk měl více ze hry, 16 střel oproti 5-ti...navíc neproměnil penaltu jednu....takže si myslím, že v druhým zápase si to pohlídá a vyhraje, přinejhorším zremizuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele