18.08.2013 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Italský Superpohár opanoval Juventus

Juventus zdecimoval Lazio Řím a slaví zisk italského Superpoháru. Stará dáma jakožto držitel Scudetta nasázela vítězi Coppa Italia čtyři branky. Trefila se i nová ofenzivní akvizice Carlos Tévéz.

Zápas italského Superpoháru se odehrál na Olympijském stadionu v Římě, tedy ve svatostánku, kde hraje své domácí zápasy Lazio. To byla pro Biancocelesti zjevná výhoda, kterou ale nedokázali zužitkovat.

Úvod utkání nabídl vyrovnanou a dá se říci celkem atraktivní podívanou. Hra se přelévala ze strany na stranu a nakonec byl šťastnější Juventus, když dokázal ve 24. minutě vstřelit první branku utkání. Andrea Pirlo chytře našel Lichtsteinera, který celou akci vyšperkoval další nahrávkou na Pogbu, jenž se nemýlil - 1:0 pro Juventus. Lazio se snažilo o rychlou odpověď a jeho ofenzivní snažení nebylo vůbec marné. Solidní příležitost zazdil Radu, skvěle přitom zasáhl brankář Gigi Buffon.

Lazio tedy prohrávalo po prvním poločase o jednu branku a tuto ztrátu hodlalo po změně stran minimálně dorovnat. Jenže pro svěřence trenéra Vladimira Petkoviče přišel nejhorší možný scénář. V 52. minutě hráči Lazia špatně zahráli roh a rychlého brejku využila dvojice Lichtsteiner-Chiellini, když druhý jmenovaný střelou do prázdné branky zvýšil na 2:0.

A aby toho nebylo málo za další dvě minuty přišel zásah číslo tři a ještě o další dvě minuty zásah číslo čtyři. Nejprve dal na 3:0 Lichsteiner a po něm z dorážky na hrozivých 4:0 Carlos Tévez! Lazio během hrůzostrašné čtyřminutovky třikrát inkasovalo a de facto už mohlo hrát jen o svojí čest.

Do konce zápasu bylo k vidění ještě spousta šancí, ale branka či situace, která by ještě zvrátila průběh, nepřišla. O osudu celého utkání tak rozhodla nešťastná čtyřminutovka Biancocelesti. Juventus vyhrál jasně 4:0 a týden před startem Serie A slaví svojí první letošní velkou trofej.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (381)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele