čtvrtfinále
01.02.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Cyriel Dessers střílí první branku utkání (© AFP)

Cremonese má další skalp, tentokrát potupilo Římany

AS Řím po dalším selhání vypadl z poháru a dál pustil Cremonese! Skromný celek bojující o holé přežití v Serii A dal domácímu týmu dvě branky a ty mu nakonec stačily. Po skalpu Neapole tak Cremonese prožívá další senzaci.

Římané doma uvítali Cremonese a jejich fandové jim opět dělali radost. Olimpico bylo kompletně vyprodané už podvacáté v řadě! A hráči jim chtěli tenhle optimismus oplatit. I přes to, že koncentrovat se na fotbal vzhledem k tomu, co se děje v médiích kolem jejich spoluhráče Zaniola asi nebylo snadné. Ale Mourinho vždy vyžaduje výhru, a los Coppa Italia mu dával jistou naději na finále.

Na lavičce Římanů se konečně objevil záložník Wijnaldum, v základu dostali šanci Tahirović, Kumbulla nebo Volpato, chyběl ovšem Dybala. Proti Vlkům se postavil Felix Afena-Gyan, někdejší talent AS. Zpočátku to bylo hodně opatrné utkání, bez větších šancí či snad jejich náznaků. AS zůstávalo za očekáváním, z velké části to však bylo díky skvělému a urputnému napadání hráčů Cremonese.

Ve třinácté minutě poslal Bryan Cristante krásný pas na zadní tyč, kam si ukázkově naběhl mladíček Benjamin Tahirović. Jenže trochu podklouzl a netrefil míč podle představ. Brankář Sarr navíc ukázal skvělé reflexy a balón vyrazil. Delší dobu se hrálo bez šance, až ve 26. minutě vyrobil obrovskou chybu v roli posledního zadáka Kumbulla a Cyriel Dessers mohl utíkat sám na Ruie Patrícia. Ten mu lehce zavadil o kopačky a sudí Fabbri okamžitě pískal penaltu! Tu si vzal na starost právě Dessers, který má s AS nevyřízené účty z finále Konferenční ligy, a bezpečně ji proměnil!

Favorit prohrával doma s jasným outsiderem, nicméně pořád si nedokázal vytvořit větší šanci. Spíš si často nahrával mezi beky, jako kdyby vedl o několik gólů. Jenže brzy prohrávalo už o dva. Pár minut uplynulo z druhého poločasu a trenér Mourinho stihl naznačit svoji nelibost s výkonem čtveřicí střídajících hráčů, když si Zeki Celik smolně srazil pomalou střelu do vlastní brány!

A pak nastalo dlouhé trápení Vlků, kteří vypadali jako bez energie i po pěti střídáních. Zalewski pálil k tyči, kam to Sarr stihl, Dybalova rána byla tečovaná těsně vedle. Do obrovské šance na snížení se dostal Tammy Abraham, jenže trefil jen tyč! Další Dybalův pokus se snesl jen těsně nad břevno, takže pozdní gól Belottiho už nic neznamenal. AS nevyužilo relativně snadného losu, a dál tak jde Cremonese.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele