čtvrtfinále
10.02.2022 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Atalanta doma padla. Skolili ji dva střídající hráči Violy

To byly nervy! Na Gewiss Stadium vládne povětšinou smutek, protože domácí Atalanta je vyřazena z poháru. Dál jde Fiorentina, která sice dohrávala v početním oslabení, ale přesto i díky dvěma penaltám Piąteka postupuje.

Fialky díky Piątekovi do utkání vletěly naprosto perfektně. V sedmé minutě De Roon srazil ve vápně Gonzáleze a sudí Fabbri pískal penaltu. K ní se postavil právě polský kanonýr a nemýlil se. O pár minut později pálil velmi nepříjemně Malinovskyj, ale nakonec o pár centimetrů minul. Kdo neminul, to byl Davide Zappacosta. Italský bek dostal po třiceti minutách balon na hraně vápna a zakroutil ho přímo k tyči - 1:1.

Ještě před koncem první půle se zaskvěl Jérémie Boga, který po rychlém brejku dloubl do míče a sledoval, jak končí smolně jen na tyči! Osm minut po změně stran ale Atalanta zabrala. A byl to hráč, na kterého byla teď při absenci Muriela nebo Zapaty upřena největší pozornost. Jérémie Boga, který je známý svým uměním dribléra, se dnes opět předvedl. S míčem u nohy protancoval až do vápna, kde ho zkoušel zastavit stoper Martinez Quarta. To se mu nepovedlo, protože se míč od něj šťastně odrazil opět k Bogovi, který už si s brankářem Terraccianem poradil ukázkově - 2:1.

Atalanta otočila výsledek ve svůj prospěch, ale konec ještě nebyl. Byť na Fiorentině bylo jasně vidět, že je tímto nečekaným gólem hodně otřesená, nevzdala se a to se jí vyplatilo. Znovu převzala aktivitu a dvacet minut před koncem se snažil zpracovat si dlouhý míč Maleh. Toho ve vápně fauloval Koopmeiners a sudí byl nekompromisní.

Fiorentina kopala druhou penaltu v zápase a opět na sebe vzal odpovědnost polský šutér Krzysztof Piątek. Ten se snaží dokázat, že může zaplnit obrovskou díru po odchodu Dušana Vlahoviće. Jeho první ránu sice Juan Musso chytil, ale na dorážku polského střelce už stačit nemohl.

Na tahu byla opět Atalanta. A nerozehrála to špatně, protože Fialky jí dopřály před vlastním vápnem dostatek prostoru. Dobíhající Davide Zappacosta ale svou druhou branku nepřidal, protože napálil jen břevno! Pro Fialky se to začalo špatně vyvíjet, když střídajícího rychlíka Muriela fauloval na straně hřiště Martinez Quarta a sudí mu ukázal druhou žlutou kartu!

Atalanta vycítila šanci, protože Fialky se ocitly v oslabení a viditelně přestávaly stíhat. Jenže tlak se nekonal. Naopak, sudí Fabbri nastavil tři minuty a zdálo se, že to oba týmy dokopou do prodloužení. Jenže chyba lávky! Z poslední standardní situace Violy se centr dostal ke střídajícímu Bonaventurovi (bývalému hráči Atalanty), ten sklepl balon rovněž střídajícímu stoperu Nikolovi Milenkovićovi a urostlý obránce napálil míč krásně k tyči! Sudí ještě situaci řešil pro údajný ofsajd, ale nakonec gól uznal!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Moc pěkný utkání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele