čtvrtfinále
28.01.2020 20:45 CET
4 : 2
po prodloužení
(1:1, 2:2)

Reportáž

AC Milán si zahraje semifinále Coppa Italia, v prodloužení přejel Turín

Velmi dobrý výkon předvedli hráči AC Milán, které sice dělilo od vyřazení jen pár minut, ale fotbalový bůh byl tentokrát nanejvýš spravedlivý. Turín během normální hrací doby potrestal, co mohl a ještě minutu před koncem na San Siru vedl, než se trefil střídající Hakan Calhanoglu. Turecký záložník se v prodloužení prosadil ještě jednou a konečnou podobu dal výsledku brankou na 4:2 další střídající hráč Zlatan Ibrahimović.

AC Milán předvedl pod Stefanem Piolim asi svůj nejlepší výkon a ještě jednou připomeňme, že nakonec postoupil mezi nejlepší čtyři zaslouženě. Kouč Rossoneri udělal oproti ligovému utkání v Brescii několik změn, v prvé řadě nastoupilo v útoku duo Rebić, Piatek, zatímco Ibrahimović a Leao začali na lavičce. Turínu se v posledních letech na Milán daří, nicméně klub o víkendu utrpěl nečekaný debakl 0:7 od Atalanty a bylo zajímavé sledovat, jak se s tím jeho hráči vyrovnají.

Od začátku byl aktivnější AC Milán, který hrál s velkou chutí a ve 12. minutě šel také do vedení. Castillejo přenesl hru na druhou stranu, kde Rebić zase přízemní střelou poslal balón před branku a Giacomo Bonaventura trefil prázdnou branku. Pohledná akce znamenala vedení a domácí se dál pokoušeli ohrožovat defenzívu Granaty. Po střele Castilleja předvedl dobrý zákrok Sirigu a po půlhodině hry zazdil velkou gólovku Ante Rebić. Opatrnější Turín předvedl jedinou akci a tu potrestal, pas za obranu obdržel Bremer a přízemní střelou podstřelil vyběhnutého Donnarummu. Milán pak na chvíli vypadl z tempa, ale v závěru poločasu už byl zase nebezpečný. Rebić dokonce vstřelil gól, ale sudí Pasque odpískal Piatekovo hraní rukou. Minutu před koncem zase hlavičkoval nad Rade Krunić.

I po změně stran byl aktivnější Milán, jenomže další branku nepřidal a čtvrthodinu před koncem, když už byl na hřišti i Zlatan Ibrahimović Turín proměnil i svou druhou šanci. Aina odcentroval přes Contiho a Bremer vsítil svůj druhý gól. AC Milán se s tím nehodlal smířit a v závěru si vytvořil drtivý tlak, který ukončil tvrdou ranou k tyči střídající Hakan Calhanoglu. Ještě v nastavení pak Milán vyprodukoval další gólovky, hned tři (!) měl na kopačce Ibrahimović.

Utkání šlo do prodloužení a v něm se nakonec rozhodlo. Nejprve Calhanoglu další ranou prověřil Sirigua a na druhé straně Donnarumma výborně zasáhl proti Belottimu, ale další průběh už byl čistě v milánské režii. Hernández ve 103. minutě sám před Siriguem nedal a na začátku druhé části prodloužení pálil opět do černého Hakan Calhanoglu. Milán zvrátil výsledek a krátce nato ho Ibrahimović po přiťuknutí Leaa pojistil čtvrtým gólem.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Luxusni vykon...jen tak dal acm!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele