semifinále - 1. zápasy
27.02.2019 21:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Atalanta na půdě Violy promrhala dvougólové vedení

Fiorentina se postarala o další gólové hody. Spektákl na domácí půdě sehrála v rámci semifinále Coppa Italia s Atalantou a opět bylo k vidění dramatických šest branek!

Už z úvodních sestav bylo jasně patrné, že ani jeden z trenérů nehodlá odstavit šanci na trofej a do boje vyšle plnou polní. Od prvních minut se na hřišti objevili hráči jako Lafont, Benassi, Veretout nebo Chiesa s Murielem na straně domácí Violy, zatímco Atalanta spoléhala na Gómeze, Iličiće, Zapatu, Tolóie nebo De Roona.

Luis Muriel zažívá ve Florencii velmi povedený start a dnes hodlal větrat obranu Bergamaschi dostatečně. První zajímavější akci zakončil centrem do vápna a brankář Berisha musel hodně zabrat, aby byl u míče včas. Do střelecké pozice se na opačné straně dostával Mario Pašalić, jehož prudkou ránu musel brankář Lafont likvidovat.

První dvacetiminutovka se ale domácí Viole vůbec nepovedla. V 16. minutě totiž Josip Iličić sprintoval s míčem u nohy až k vápnu a dokázal vymyslet krásnou nahrávku na rozeběhnutého Alejandra Gómeze. Ten si všiml špatně vybíhajícího brankáře Lafonta a dostal míč do sítě.

Fiorentina se nestačila vzpamatovat ze šoku a po třech minutách prohrávala už o dva góly! Na začátku akce Fialky špatně rozehrály rohový kop a s míčem pelášil do vápna soupeře Mario Pašalić. Toho nikdo z domácích obránců nestíhal a Pašalić mohl chladnokrevně zakončit!

Fialky se přesto nevzdaly a dokázaly dostat utkání pod kontrolu. Hodně jim v tom pomohla kontaktní branka, kterou zaznamenaly už ve 33. minutě. Skvělý pas do běhu dostal Federico Chiesa a ten se zastavuje hodně těžko. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil stoper Palomino, který jen sledoval, jak italský talent překonává Berishu.

A opakoval se scénář, který jsme dnes už viděli. Po třech minutách se totiž míč dostal na kopačku Marca Benassiho. Ten se ve vápně zorientoval rychleji než jeho soupeři a srovnal na průběžných 2:2!

Ještě do konce poločasu mohla Viola dokonat senzační obrat, jenže v obrovské šanci Dabo selhal. Když už se dostával do zakončení, uklouzl a finální tečku nezvládl. Hned po změně stran si Atalanta mohla vzít vedení zpět. Chybělo jí ale lepší zakončení, s nímž by Hateboer poslal centr od Gómeze za Lafontova záda.

Hosté se však přeci jen dočkali další trefy a tentokrát byla opravdu výstavní. Po rohovém kopu se míč dostal k brankáři Lafontovi, který mimořádně nepovedeným vyboxováním poslal míč na kopačky Martena de Roona. Zkušený záložník s jistotou a razancí napálil točící se ránu do míst, kam Alban Lafont nedosáhl!

Jak už to ale v poslední době u Violy bývá zvykem, ani to pro ni nebyla poslední kapka. Muriel nejprve zkoušel překvapit Berishu střelou, která skončila rohem. Deset minut před koncem se Fialky už dostaly na svou obvyklou číslovku tří vstřelených branek. Střídající útočník Giovanni Simeone totiž skvěle zapracoval v defenzivě a posunul míč na Chiesu. Ten si ve vápně všiml neobsazeného Muriela, který už míč doklepl do sítě - 3:3. Hostující záložník Hateboer pak už hlavičkou trefil jen břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pipo123

To bol hura futbal, ako keby hrali Sériu A a nie Coppu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele