semifinále - 1. zápasy
30.01.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Higuaínova trefa Juventusu v Bergamu stačila

Juventus Turín má před domácí odvetou o trochu lepší postavení. To mu v úterý večer zajistil Gonzalo Higuaín, který se prosadil už ve třetí minutě utkání. A protože se do konce zápasu už ani jedna strana prosadit nedokázala, Atalanta bude mít v odvetě hodně práce, pokud chce postoupit.

V Bergamu jsme očekávali hodně napínavý souboj dvou týmů, z nichž jeden sbírá trofeje a druhý umí překvapovat atraktivní hrou i favority. Oba týmy navíc vcházely do utkání ve velmi dobré náladě, nerušeny přestupovými ságami, jak bývá v těchto týdnech obvyklé. V domácí sestavě od začátku působili Tolói, Masiello, Hateboer, Freuler, Cristante, Cornelius nebo Gómez.

Hosté se naopak spoléhali na Gonzala Higuaína, kterého podporovali především Mandžukić, Pjanić a Douglas Costa. Mezi tři tyče s jistotou sobě vlastní postavil Gianluigi Buffon. Mnoho práce zpočátku neměl a naopak se hodně potil jeho kolega v bráně Orobici. Berishovi přidělával nepříjemné starosti především Argentinec Gonzalo Higuaína, který se buď zapojoval do kombinací, nebo je sám zakončoval.

A perfektně to udělal už ve třetí minutě, kdy se k němu dostal míč po chybě hráčů Atalanty. Gonzalo Higuaín si počínal jako rozený střelec, protože postupoval s balonem ihned na bránu, zbavil se obránce a překonal střelou k tyči také Berishu - 1:0 pro Juventus.

Stará dáma v případě vedení nedělá mnoho chyb a rozhodně nikam nespěchá. Zároveň se spoléhá na auru silného soupeře, takže i dravá Atalanta jednala velmi často zbrkle a příliš bojácně. Když už se útočícímu Corneliusovi povedlo pokračovat v akci až ke střele, trefil jen obranu před veteránem Buffonem. Ten ostatně moc zákroků neměl a většinou spíše rozehrával nohama.

De Roon ve 23. minutě kombinoval s Corneliusem a ten si při zpracování všiml, že obránce Medhi Benatia se dotkl míče ve vlastní šestnáctce rukou! Sudí chvíli váhal, jestli má odpískat pokutový kop, ale domácí na něj hodně tlačili. A právem, Benatia se míče rukou opravdu dotkl. Nakonec tak pomohlo video. Atalanta se ale se srovnání stavu utkání neradovala, protože Alejandro Gómez trefil jen brankáře Buffona, který míč chytil!

Juventus přikládal pod kotlem. Pochopil, že se na jednobrankové vedení nesmí spoléhat. Higuaínova střela šla zprava do zadního horního rohu branky a mířila velmi nebezpečně, takže byl Berisha nakonec rád, že mu pomohlo břevno! Krátce před koncem první půle ještě Berisha vyrobil chybu a nahrál soupeři, ale Matuidi pod tlakem mířil jen na rohový kop.

Do druhé půle se na hřiště dostal Josip Iličić a měl vnést trochu kreativity také do mezihry Orobici. O chvíli později se po delší kombinaci pokusil vypálit Remo Freuler, jenže pálil hodně mimo bránu Gigiho Buffona. Jinak se ale Atalanta v kombinaci hodně trápila a Iličić, Freuler nebo de Roon dnes nijak nevynikali. Na opačné straně se pokoušel o nebezpečný centr Alex Sandro, ale Berisha si poradil.

Domácí se přeci jen nevzdávali a rána zkušeného záložníka Josipa Iličiće byla sražena z hranice vápna doprostřed šestnáctky, kde bylo výsostné území Buffonovo. Pět minut před koncem se do zajímavé střelecké pozice dostal opět Gonzalo Higuaín, jenže tentokrát šla jeho rána po zemi těsně vedle.

S přibývajícím časem se Atalanta stále častěji a více zoufale snažila. Iličić, Freuler i Castagne svými střelbami obtěžovali Buffona, ale ke gólu to nevedlo. A když pak legendární opora Juventusu vyběhla proti obrovské šanci střídajícího Petagny, bylo o vítězi rozhodnuto. Přesto bude odvetné utkání ještě hodně dramatické.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele