semifinále - odvety
05.04.2017 20:45 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Neapol doma Juventus porazila, postupuje ale Stará dáma

Stará dáma stále živí naději na treble! Další důležitý krok k tomu udělala v Neapoli, kde sice po dobrém výkonu domácích prohrála, ale stačil jí k postupu především výsledek uz prvního kola. Dva góly z Neapole přivezl hráč, od kterého by to domácí fandové chtěli nejméně - jejich dřívější hrdina Gonzalo Higuaín.

První utkání zvládl lépe Juventus Turín, který si před vlastními fanoušky připsal cennou výhru 3:1. Partenopei potřebovali zabrat a ideálně neinkasovat, o což se měli starat především pánové Rein, Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam a Diawara. Ofenzivní stránku fotbalu měli na svědomí Hamšík, Zieliński, Callejón, Milik a Insigne.

Juventus nastoupil na hrotu s dobře známou postavou. Gonzalu Higuaínovi mnozí fanoušci Neapole ještě přestup k rivalovi neodpustili, což se po dnešním utkání nejspíš jen prohloubilo. Neapol věděla, že musí především dohnat manko dvou branek. Stačilo by jí k tomu neinkasovat, což se domácím začalo dařit aktivní hrou. Milik narazil míč Marku Hamšíkovi, slovenský fotbalista si jej převzal a chtěl mu do uličky vrátit, leč nepřesně.

Už ve třinácté minutě jsme viděli skvělou práci Areka Milika, který chytře přepustil nahrávku do pokutového území, tam si balon převzal Insigne a nahrával před bránu Josému Callejónovi. Španělský útočník však ve stoprocentní šanci selhal proti Netovi, který zachránil Starou dámu! Na opačné straně Cuadrado táhl protiútok Juventusu středem a viděl nabíhajícího Higuaína, jenže proti tomu dobře vystoupil Vlad Chiriches.

Hbitý Insigne se rozvněž rozhodl pozlobit hostující obranu a dařilo se mu to až do té doby, než narazil na Leonarda Bonucciho. Po půl hodině hry vyrobil nepříliš rozehraný Vlad Chiriches obrovskou hrubku, když nešťastnou nahrávkou vyslal do šance Tomase Rincona, jenže nová posila z Janova se spíše lekla nabízené šance a pálila vysoko nad branku!

Pak už se konečně motal balon v síti, ale byla to opačná strana, než jakou by si domácí asi přáli. Paulo Dybala nahrál Higuaínovi, který se s míčem u nohy otočil a druhou nohou jej poslal přesně mimo dosah brankáře Pepeho Reiny! Španělský veterán byl u tyče příliš pozdě - 1:0.

Neapol ale nepolevila, i když její mise se stávala s každou další minutou více nemožnou. Diawara vyslal průnikovou nahrávku na Milika, jenže ten byl strážen až příliš dobře. Piotr Zieliński před koncem první půle mířil vedle. Do druhého poločasu nastoupila Neapol v lepším rozpoložení a vědět o sobě dal zejména Marek Hamšík. Jeho první pokus ještě úspěšný nebyl, ale podruhé už to vyšlo, když z druhé vlny krásnou střelou překonal Neta.

Jenže Juventus si téměř ihned vzal vedení zpět. Dybala našel na pravé straně Cuadrada, který poslal přihrávku pod sebe. Tam byl opět Gonzalo Higuaín, kterému nedělalo problémy zakončit rychlou akci Juventusu a překonat brankáře Reinu podruhé! Pískot domácích fandů pak jen zesílil, ale Higuaín posouval dál Juventus.

Pak se stalo něco úžasného. Trenér Maurizio Sarri nahradil Milika Mertensem, ten vběhl na hřiště a namířil si to rovnou k brankáři Netovi. Zkušený Brazilec nezpracoval jednoduchou nahrávku od spoluhráče, Mertens mu ji sebral a po deseti vteřinách na hřišti zakončil - 2:2.

Neapol od té doby tlačila a její úsilí se rychle vyplatilo. Do konce utkání zbývalo jen dvacet minut, když Hysaj uvolnil Callejóna, který obešel soupeře v pokutovém území. Následně přihrál pod sebe, kam si naběhl Lorenzo Insigne. Italský talent se nerozpakoval a prostřelil brankáře Neta! Neapol vedla, ale stále jí chyběl dvě branky. Dalších 20 minut domácí sice obléhali branku Juventusu, ale obrana Staré dámy už další nervy nepřipustila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

příjde mi, že Juventus nemá formu, podcení to, pojdme si pro vítězství,o víkendu k tomu chyběl krůček...jsme na dobré cestě, dnes nám to tam napadá ForzaNapoliSempre

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele