semifinále - 1. zápasy
28.02.2017 20:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus otočil utkání s Neapolí a k postupu má blíž

Šlágr semifinále Coppa Italia sice začal lépe pro hosty z Neapole, jenže domácí Juventus ukázal svou sílu a v druhé půli zápas otočil. Pomohly mu k tomu mimo jiné dvě branky Paula Dybaly, který obě zaznamenal z pokutových kopů.

Noviny v Itálii píší o mnoha emocích, o rozdílu v mentalitě nebo o tom, že utkání hodně ovlivnil sudí Valeri. Jedno je ale jisté: Juventus potvrdil svou sílu a dominanci, Neapol opět nedokázala Starou dámu porazit. Trenér Allegri vsadil opět na smrtící trio Dybala, Higuaín a Mandžukić, které podporovali hráči jako Pjanić, Khedira a Asamoah. Mezi tři tyče se postavil Brazilec Neto.

Rovněž Neapol přijela do Turína s úmyslem hrát ofenzivní fotbal a ne pouze bránit. Od toho byli na hřišti Callejón, Insigne nebo Milik, jehož zařazení do sestavy bylo tak trochu překvapením. Tuto trojici útočníků podporovali Hamšík, Diawara nebo mladíček Rog, pro něhož se jednalo o křest ohněm. A tempo bylo od začátku dost vysoké.

Do zajímavé pozice se dostával domácí střelec Mario Mandžukić, kterému nasazení na kraj útoku sedí. Na opačné straně Insigne posunul míč na střed, kde byl Hamšík. Slovenský kapitán vylepšoval pozici na pravé křídlo, jenže Španěl Callejón se k míči nedostal. Hodně zmatků vyvolalo umění Paula Dybaly, který se i přes bránící hráče dokázal dostat do zakončení a brankář Reina musel ukázat své schopnosti.

Další nebezpečí pro něj znamenal centr ze strany, na který si naskočil vysoký Mario Mandžukić, který však mířil těsně nad. Higuaínovi byl odpískán ofsajd, takže jeho souboj s Reinu už byl bezvýznamným. Po třiceti minutách už měl někdejší hráč Realu Madrid či právě Neapole blíže ke gólu, jenže jeho zakončení po nahrávce Asamoaha mířilo nad.

Deset minut před koncem první půle se ale domácí mohli náhle radovat, když po centru ze strany obránci Juve zapomněli na Španěla Josého Callejóna, kterému na zadní tyči stačilo jen zakončit - 1:0 pro hosty!

Konec první půle vyšel lépe Juventusu a brankář Reina musel proti Mandžukićovi opět zasahovat. Velkou změnu znamenalo poločasové střídání Lichtsteinera, za něhož se do hry dostal Juan Cuadrado. A Juventus začal víc tlačit. Nejprve si Paulo Dybala naběhl do vápna, kde jej fauloval smolně zasahující obránce Kalidou Koulibaly. Sudí pískal jasnou penaltu a právě faulovaný Paulo Dybala srovnal.

Dvakrát se na opačné straně dostal do nepříliš povedeného zakončení Arkadiusz Milik, pak byl střídán Marek Hamšík. A s ním odešla šance hostí na dobrý výsledek, protože Koulibaly si nerozuměl s Reinou a centr Cuadrada poslal vlastně jen k Higuaínovi. Argentinský šutér neměl problém trefit prázdnou bránu - 2:1.

O pouhých pár minut později se Juan Cuadrado prohnal do vápna Neapole, kde brankář Reina trefil nejprve míč. S ním i Cuadrada, což sudímu Valerimu stačilo, aby odpískal druhou penaltu ve prospěch Bianconeri. A tu proměnil opět Dybala, který se rozhodl pro zakončení na stejnou stranu - 3:1 pro Juventus Turín.

Rozzlobená Neapol ztratila hlavu a už se i přes pár šancí nedokázala dostat do tempa. Do hry se dostali Pjaca s Pavolettim, Neapol hodně kombinovala před vápnem Juventusu. Když už se ale dostala do slibné šance, zmařili ji domácí obránci. I proto má Juventus blíže k postupu, Neapol čeká ještě hodně práce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Airus

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Oba výsledky co jsem chtěl dát, už tu jsou, tak dobře:

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
ED91

3:0

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele