semifinále - 1. zápasy
27.01.2016 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus jasně přehrál Inter a má blíže k postupu

Juventus si zcela jednoznačně poradil s Interem Milán a k postupu má mnohem blíže. Zatímco Inter se netrefil ani jednou, za Juventus doma ostrými pálili dvakrát Morata a jednu branku přidal ještě střídající Dybala.

Derby d'Italia se neslo v hodně napjaté atmosféře. Juventus chtěl potvrdit stoupající formu, Inter zase minule překonal náročnou Neapol a chtěl pokračovat. Za domácí barvy jsme se dočkali například brankáře Neta, v obraně působil i Caceres. Do zálohy se podíval vedle Marchisia také Asamoah. Místo v útoku zbylo i na Alvara Moratu, který rozhodně zatím nenaplňuje vysoká očekávání.

Inter měl co dokazovat, i když dnes byl mírným outsiderem. V posledních týdnech se mu příliš nedaří a počáteční hon na Scudetto opadává. V bráně i s kapitánskou páskou působil neotřesitelný Samir Handanović, trojčlenný útok tvořili Biabiany, Ljajić a Jovetić, který dostal přednost před Mauritem Icardim.

O první vážnější zakončení se postaral Kwadwo Asamoah, který však pálil poměrně nepřesně a ještě k tomu málo razantně. Domácí Juventus byl mnohem aktivnější, míč měl na kopačkách a Inter se k němu dlouho nemohl pořádně dostat. Hodně aktivní byl zejména hráč, který je fanoušky Juventusu velmi často kritizován - Juan Cuadrado. Po dvaceti minutách se dostal k míči za vápnem a mířil těsně vedle.

Rychlík Cuadrado vběhl do šestnáctky po krásném pasu a hostující obrana jej nestíhala zastavit. Alespoň ne podle pravidel. Po faulu na jeho osobu tak následovala penalta, k níž se deset minut před koncem první půle postavil kolísající Alvaro Morata. Ten branku hodně potřeboval a nemýlil se - 1:0 pro domácí tým!

Pak nastal obvyklý obrázek, který je k vidění často ve chvílích, kdy Juventus vede a má takové skóre, jaké mu k dosažení jeho cíle vyhovuje. Nikam nespěchal, dohrál poločas v klidu a bez vzrušení před brankou Brazilce Neta. Ani rána Claudia Marchisia ze závěru utkání nic nezměnila na těsném vedení Bianconeri.

Juventus se snažil nastoupit aktivně také do druhé poloviny utkání. Zejména Francouz Paul Pogba dělal svým důrazným napadáním velké problémy Interu. Juan Cuadrado, jako by se snažil napravit si reputaci, pokoušel se o několik střel, z nichž však žádná nebyla přesná. Stejné to ovšem bylo u snah Interu Milán. Adem Ljajić sice posílal do vápna zajímavý centr, ale jeho stojící spoluhráči se k němu nedostali.

Interu zoufale chyběla kreativita v předních liniích, i když je jasné, že proti Juventusu a jeho dobré organizaci to měl velmi náročné. Juventus je za ta léta navyklý vyhrávat, a i když se nedaří, hráči jsou psychicky odolní. To se ostatní soupeři teprve učí. Navíc se Juventusu dařilo proměňovat šance, do kterých se dostával. Po hodině hry se balon z centru odrazil k nohám Alvara Moraty a mladý španělský útočník prostřelil brankáře Handanoviće - 2:0 pro Juventus!

Trenér Roberto Mancini reagoval stažením defenzivního Mela, kterého nahradil o poznání ofenzivnější Marcelo Brozović. Jenže jeho případné plány mu hodně zkomplikoval Jeison Murillo. V době, kdy se chtěl Inter nadechnout k velké ofenzívě, mladý stoper fauloval Juana Cuadrada a byl po druhé žluté kartě vyloučen!

Posledních deset minut se neslo ve znamení střídání. Přeci jen, pro mnohé týmy v Itálii je pohárové utkání tak trochu na vedlejší koleji, takže mnozí hráči nedohrávají celé utkání. Sotva se na hřiště dostal mladý fenomén Paulo Dybala, obránci Interu se museli obávat. A jejich myšlenky byly oprávněné, protože pouhých pět minut před koncem utkání se k míči dostal právě mladý Argentinec a krásnou přízemní ranou propálil brankáře Handanoviće!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

to by bylo prostě fajn

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rugani, Alex Sandro, Zaza do základu!

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

co sem říkal?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Inter pekne v piči ako cele SA, pokial nehraju milanske kluby SA nemá úroveň. Juve nemá konkurenciu. Ale asi to tak taliani chcú, preto sú taliani

Reagovat
smazaný uživatel

co jsi to napsal za sranec?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele