semifinále - 1. zápasy
26.01.2016 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Milán v prvním zápase přehrál Alessandrii a je jednou nohou ve finále

První zápas semifinálového střetnutí Italského poháru mezi třetiligovou Alessandrií a milánským AC vyzněl dle očekávání lépe pro slavnější celek. Milán vyhrál v Turíně 1:0 a v domácí odvetě bude mít všechny triumfy ve svých rukou. Jedinou branku vstřelil z pokutového kopu Mario Balotelli.

Siniša Mihajlovič udělal oproti víkendovému utkání s Empoli celou řadu změn a šanci dal až na výjimky úplně jiné jedenáctce. V útoku se například objevilo duo Balotelli - Luiz Adriano. Zejména nasazení druhého jmenovaného bylo poměrně překvapivé, neboť brazilský forvard je na seznamu odchozích ze San Sira.

Milán byl velkým favoritem a třetiligová Alessandria neměla znamenat potíže. Ve čtvrté minutě po kombinaci s Hondou netrefil balón Balotelli a stejný muž zazdil další šanci i v 15. minutě. Aktivita Rossoneri nepolevovala a po půlhodině hry byl ve stoprocentní šanci Poli, jenž nevyužil pobídky Mauriho a trefil jen gólmana Vannucchiho. Ve 42. minutě už ale Alessandria inkasovala. Po zákroku Morera na Antonelliho sudí odpískal pokutový kop a Mario Balotelli ho bez problémů proměnil.

Mnozí možná očekávali výraznější skóre, přeci jenom to byl souboj Davida s Goliášem, ale domácí poměrně dobře bránili. Po změně stran pokračoval nápor Milána. Kouč Mihajlovič nechtěl ponechat nic náhodě a své svěřence nabádal k vytrvalé aktivitě a co nejrychlejšímu rozhodnutí výsledku. V 51. minutě na poslední chvíli zablokoval Hondu Sabato. Poprvé zahrozili i domácí. Marrasova tlumená rána skončila v rukavicích Abbiatiho a totéž platilo i o jiném pokusu Marconiho. V 69. minutě nebezpečně napřáhl Bocalon, ale ani tento projektil neskončil v hostující síti. Na druhé straně nebyla Niangovi správně uznána branka pro ofsajdové postavení a Rossoneri v závěru utkání stále vedli jen 1:0.

AC vstřelit pojistku nedokázalo, ale dotlačit balón do sítě se nepovedlo ani Alessandrii a nic na tom nezměnil ani čtyřminutový nastavený čas. Milán vyhrál 1:0 a je jednou nohou ve finále Coppa Italia.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

FORZA MILAN !!!

Nechtělo by to doplnit znak Alessandrie?

Reagovat
AC.Milan

to byl zase porod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele