semifinále - odvety
01.03.2016 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

AC je ve finále Coppa Italia!

Šance na nějakou trofej pro AC Milán stále žije! Favorit neměl na domácí půdě sebemenší problémy s Alessandrií a porazil ji hladce 5:0. Mezi střelce se dvakrát zapsali Alessio Romagnoli a Jérémy Ménez. Jednu branku přidal i Mario Balotelli.

AC Milán znovu potvrdil, že se mu v posledních týdnech daří a účinky trenéra Mihajloviće se dostavují. Milánský celek začíná stoupat tabulkou, jeho výkony rostou, a vše mělo být stvrzeno duelem proti jasnému outsiderovi. První duel skončil těsnou výhrou Rossoneri, kteří chtěli v odvetě před vlastními fanoušky rozjet gólové představení. A to se jim nakonec také povedlo. Prvních dvacet minut bylo trochu za očekáváním a domácí hráli trochu zataženě, ale postupem času si získávali převahu.

Do hry se vrátil Jérémy Ménez, který doufal, že se dnes opět trefí. Zkušený Francouz překonal zdravotní problémy a branku nedal už dlouhých 332 dní! Dnes měl obrovský apetit a chtěl splatit dluh, který měl vůči svým fanouškům. To se mu povedlo už po dvaceti minutách, kdy si naběhl za obranu a zpracoval míč na prsa. Následně se podíval, kde je brankář Gianmarco Vannucchi, a krásnou ranou poslal míč k tyči!

Do hry naskočil od prvních chvil také italský střelec a potížista Mario Balotelli, který měl dokázat, že si své působení v AC Milán zaslouží. To se mu zatím příliš nedaří a dnes měl ideální možnost zazářit. Dostal se spolu s obráncem Alessiem Romagnolim za soupeřovu obranu a s napětím sledoval, jak se mladý stoper kopem ve vzduchu trefil do odkryté svatyně hostí - 2:0 pro domácí AC.

Po pasáži deseti minut, kdy se míč potuloval mezi kopačkami fotbalistů Rossoneri, se vydařil další útok. Stačila jednoduchá akce, při níž se pět hráčů domácích dostalo lehce za tříčlennou obranu soupeře. Nahrávku před bránu dostal Jérémy Ménez a snadno prostřelil svého soupeře. Kdyby nezakončil on, jistě by jeho práci odvedl některý další hráč AC, který byl zrovna poblíž. Tohle obrana Alessandrie opět nezvládla.

Rozdíl o tři branky se ale ještě navyšoval. V prvním poločase výborný Juraj Kucka, který ve středu pole tvořil hru svého celku a zároveň boural útoky soupeře, si šel odpočinout. Šanci místo něj dostal mladík José Mauri, který toho zatím moc nenahrál. Ve druhé půli začali vystrkovat růžky i hosté. Marras se propracoval k přízemní střele, která směřovala k bližší tyči, jenže Abbiati byl pozorný.

Mario Balotelli se hodně snažil dát gól a zkoušel to i z volného přímého kopu. Jeho prudká rána z třiceti metrů ale prolétla těsně nad břevnem. Patnáct minut před koncem málem hosté vsítili gól, když Marconi zakončoval hlavou jen těsně vedle. Ke gólu měl ještě blíže Gianluca Nicco, který už překonal i brankáře Abbiatiho. Za toho ovšem na poslední chvíli zasáhl obránce Mattia De Sciglio, který míč odkopl do bezpečí.

Deset minut před koncem AC kopalo rohový kop, na který si na vzdálenější tyči naběhl znovu stoper Alessio Romagnoli. Ten poslal hlavičku od tyče do brankáře Vannucchiho, který míč vyrážel až za brankovou čarou. Tady pomohla až branková kamera. Po neproměněné šanci Carlose Baccy se konečně dočkal i Mario Balotelli, který postupoval na brankáře hostí, a ačkoli byl tísněn obráncem, dokázal Vannucchiho prostřelit - 5:0 pro AC! Finále je tedy realitou, Alessandria ale došla velmi daleko.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele