čtvrtfinále
04.02.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - Inter Milán 1:0

Inter Milán možná začne hovořit o krizi, protože vypadl z Coppa Italia. Prakticky celý zápas dokázal vzdorovat aktivnější Neapoli, ale ve třetí minutě nastavení přeci jen inkasoval po akci Higuaína a se soutěží se loučí. Neapol může slavit, protože i její herní projev se zlepšuje.

Inter Milán nastoupil do čtvrtfinálového klání s Neapolí i s několika posilami. V základu se blýskl Marcelo Brozović, mladík Puscas nebo také navrátilec Davide Santon, který v Interu hostuje z anglického Newcastlu. Neapol vsadila na osvědčenou sestavu, jen v bráně dostal šanci zkušený veterán Andújar.

V úvodu utkání byla jednoznačně aktivnější Neapol a Inter opět ukazoval, že v jeho týmu nešlape všechno tak jak má. V šesté minutě se vpřed vydal pohotový Gonzalo Higuaín, který utekl po pravém křídle. Akce ale vypadala lépe, než jak dopadla, protože střela argentinského střelce byla hodně nepřesná a hodně slabá. Carrizo neměl problémy. V tuto chvíli byla Neapol mnohem aktivnější. Skvělým centrem na sebe upozornil slovenský záložník Marek Hamšík, který vyslal vpřed opět Higuaína. Ten hlavičkoval ve výskoku, ale minul prostor tří tyčí.

Spolupráce mezi Hamšíkem a Higuaínem vůbec byla jedním z hlavních pilířů. Tato dvojice si rozumí stále lépe a profituje z toho celá Neapol. Když už se Inter vydal vpřed, většinou jej zastavila vlastní rozehrávka. Změnit se to pokoušel až Mauro Icardi. A vedlo se mu mnohem lépe, protože jeho ránu zastavila až tyč za zády brankáře Andújara! Ten musel likvidovat také povedenou ránu Xherdana Shaqiriho.

Zajímavý střelecký pokus si posléze připsal také slovenský reprezentant Marek Hamšík, ale bránu přestřelil. Vedoucí branku mohl vsítit Gonzalo Higuaín, ale míč mu těsně před Carrizem utekl a celá akce skončila fiaskem. Do další akce poslal Higuaína obránce Khalid Koulibaly, který Argentince našel nahrávkou přes celé hřiště. Higuaín ale narazil na skvělého Carriza. Brankáře Andújara zase prověřil Xherdan Shaqiri, který ale rovněž nebyl moc úspěšný.

Poslední akci před koncem první půle si připsal na své konto Argentinec Gonzalo Higuaín, který se ve vápně otočil s míčem, ale nemířil přesně. Ve druhém poločase to opět bylo hlavně o spolupráci mezi Markem Hamšíkem a Gonzalem Higuaínem. Jejich akci zastavil pozorný Andrea Ranocchia. Krátce poté se do sebe v té verbální rovině pustili dva brouskové Walter Gargano a Gary Medel, se kterými sudí Massa neměl slitování a potrestal je žlutým napomenutím. Velké šance seInter dočkal až po hodině hry. Talent se slavným příjmením Puscas dostal skvělou nahrávku od Icardiho, ale napálil balon je do obranné linie.

Velmi dobré utkání dnes v dresu Partenopei odehrál Koulibaly, který kromě skvělé obranné činnosti stíhal také zakládat akce svého týmu. Po dalším z jeho nákopů se vpřed hnal Gonzalo Higuaín, ale neměl mnoho štěstí při zpracování. Poté se na hřiště dostal José Callejón. Patnáct minut před koncem oba celky vystřídaly a na hrací plochu se dostali Fredy Guarín s Manolem Gabbiadinim. Rozhodnuto mohlo výt krátce před 85. minutou, když Dries Mertens dostal krásný míč z hloubi pole a předložil jej de Guzmánovi. Toho ale vychytal Carrizo.

Ani zkušený brankář Carrizo ale neměl nárok na udržení čistého konta. Právě ve chvíli, kdy už Inter počítal s prodloužením, se stal šok. Argentinský útočník Gonzalo Higuaín se ujal míče po vhazování, utekl obráncům a "placírkou" obstřelil brankáře Carriza - 1:0. Neapol po infarktovém závěru postupuje, Inter opět selhal.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

5:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 o prsa

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele