semifinále - 1. zápasy
05.03.2015 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Salah dvakrát sestřelil Juventus

Juventus Turín domácí utkání Coppa Italia s Fiorentinou nezvládl podle představ a doplatil především na formu Mohameda Salaha. Miláček fanoušků Violy vstřelil oba góly svého celku. Staré dámě dal alespoň nějakou šanci Fernando Llorente.

Velmi zajímavé utkání Coppa Italia hostil Turín. Dres domácí Staré dámy navlékli od začátku například Cáceres, Ogbonna nebo Simone Pepe. Do útoku se postavil vysoký Bask Fernando Llorente a kapitánská páska zdobila rámě Claudia Marchisia. Do brány Violy se postavil brazilský gólman Neto, úloha ofenzivních hráčů připadla trojici Joaquín, Mario Gómez a Mohamed Salah.

Už ve druhé minutě se domácí Juventus dostal do skvělé šance. Arturo Vidal střílel ve vápně k tyči a tam se zjevil na poslední chvíli ještě Simone Pepe. Ani on ale míč neusměrnil do sítě a balon skončil v zámezí. V zákulisí se šeptá o tom, že brankář Violy Neto si již vybral svůj budoucí klub a dokonce, že by jím měl být právě Juventus. Ať je to pravda, nebo není, Neto se dnes chtěl předvést. A do práce musel také po akci Comana, když se mu vrhl pod nohy.

Plné ruce práce měl také jeho protějšek. Brankář Storari byl volán do akce poté, co se k ráně ze střední vzdálenosti odhodlal Jasmin Kurtić. Mířil ale vedle. Do rány na opačné straně se vrhl Richards a Juventus měl možnost zahrávat rohový kop. Ten ale nezvládl, míč hosté odvrátili a poslali jej na Mohameda Salaha. Ten je ve skvělé formě a manažer Mourinho si zřejmě musí trhat vlasy, protože Salah předvedl své schopnosti také dnes. Přesprintoval téměř celé hřiště, hravě si poradil s Padoinem a krásnou ranou zavěsil!

Po dvaceti minutách mohl stejný hráč přidat další trefu, ale tentokrát byl o míč připraven obranou Staré dámy. Ta se nakonec prosadila a utkání nabralo nový směr. Po pětadvaceti minutách si na centr ve vápně naskočil vysoký útočník Fernando Llorente a nedal brankáři Netovi šanci zasáhnout - 1:1.

Přesně po půlhodině hry se tým trenéra Vincenza Montelly mohl dostat do další slibné šance, když zkušený obránce Basanta hlavičkoval zcela sám mimo! Smutný závěr první půle znamenal pro Juventus střídání mladíka Kingsleyho Comana, který se zranil a pustil na hřiště Argentince Carlose Téveze. Následná hlavička Chilana Artura Vidala se mezi tři tyče nevešla. Do druhé půle vkráčela lépe Viola.

Nejprve se zastřeloval hostující obránce Richards, po něm si své střelecké schopnosti ověřil také Mohamed Salah. Neujala se ani hlavička Alonsa, ale Violu to mrzet nemuselo. Celek z Toskánska totiž deset minut po změně stran poslal do vedení nový oblíbenec fialových fanoušků - nový egyptský faraon, který si podmanil Florencii. Mohamed Salah využil chyby záložníka Marchisia, vzal si míč pod patronát a poslal jej přesně mimo dosah brankáře Marca Storariho - 2:1.

Trenér Allegri poslal na hřiště Alvara Moratu a jeho přítomnost byla ihned znát. Brankář Neto musel likvidovat střelu Téveze právě po nahrávce Moraty. A do práce musel brazilský talent také po centru Paula Pogby, který se stáčel pod břevno. Střídala také Viola a místo německého střelce Maria Gómeze se na hřiště podíval Josip Iličić. Ten pálil po spolupráci se Salahem, ale nepřesně. Velkou šanci dvou na jednoho zažehnal vracející se Angelo Ogbonna, který nedovolil Iličićovi s Diamantim zakončit. Odveta ve Florencii bude ještě hodně zajímavá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Airus

Alegriho reakce na něco co nefunguje jsou víc než zpomalený. Simone už by to měl zabalit

Reagovat
JackDaniels.

Ja som si hned hovoril ze z neho nieco bude ked som bol na West Bromich vs. Chelsea a on nastupil ako striedajuci hrac a poriadne to tam rozprudil... parada

Reagovat
smazaný uživatel

a v basileji nic?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele