semifinále
26.01.2016 21:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Prvním finalistou Coupe de la Ligue je Lille

Jestli Lille ještě může napravit zpackanou sezónu, pak právě díky Coupe de la Ligue, ve kterém se díky překvapivě snadné výhře nad Bordeaux probojovalo až do finále. Jeho další soupeř vzejde ze středečního duelu mezi PSG a Toulouse. Hosté v tomhle duelu naprosto zklamali a přišli o svou sérii 11 zápasů bez porážky.

Tři prohry v řadě, s takovou bilancí vstupovali svěřenci Frédérica Antonettiho k tomuto pohárovému střetnutí. O minulém víkendu senzačně podlehli před vlastními fanoušky Troyes, které čekalo na vítězství v Ligue 1 od začátku sezóny. Les Girondins byli naopak silně povzbuzeni o vybojovanou remízu v Nantes.

Za 22 ligových kol dokázal LOSC vsítit pouhých 17 branek a patří v tomhle ohledu k tomu nejhoršímu. Je tedy až s podivem, že právě v semifinále Ligového poháru dokázal skórovat hned pětkrát. O první trefu se už v 7. minutě postaral Benzia, který jednoduše využil nerozumění mezi brankářem Priorem a hostujícími obránci.

Ve 33. minutě bylo ovšem vyrovnáno. Bek Soumaoro totiž v šestnáctce výrazně zaváhal, zbytečnou kličkou nakonec přenechal míč Chantomemu, jenž usměrnil míč mezi nohy gólmana Enyeamy. Jenže do přestávky Lille zase dostalo vedení na svou stranu. A podařilo se mu skórovat hned dvakrát.

Nejprve si opravdu dost nešťastného vlastňáka připsal na své konto Sané, který ve snaze odkopnut míč do bezpečí ukázkově přeloboval vlastního gólmana Priora. Ve 45. minutě pak Soumaoro naplno odčinil svou chybu, díky které Bordeaux dokázalo vyrovnat, a z malého vápna se z blízkosti dokázal prosadit.

Po přestávce určil tříbrankový rozdíl mezi oběma týmy Bauthéac, jenž parádní tečí z šestnáctky usměrnil balón přesně ke vzdálenější tyči. Tenhle moment hosty definitivně položil na kolena. Postup nakonec v nastavení ještě pečetil Boufal, na jehož lob vyběhnuvší Prior neměl nárok.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele