semifinále
05.02.2014 20:55 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Lyon s Troyes nezaváhal, finále Ligového poháru si zahraje s PSG

Lyon zvládl úlohu favorita v semifinále Coupe de la Ligue a 19. dubna se popere o jednu ze čtyř cenných francouzských trofejí. OL držel po celou dobu více míč na kopačkách, jenže proti dobře bránícímu druholigistovi dlouho nemohl přidat pojišťující trefu. Nakonec mu i tak těsné vedení ve druhé půli stačilo k postupu.

Domácí měli vstup do utkání takový, jaký si představovali. V 16. minutě Gomis ze středu hřiště narazil do běhu Zeffanemu, jenž byl na pravé straně naprosto nehlídaný, podíval se, kam přihraje, a na hranici šestnáctky našel úplně volné Lacazetteho, který střelu z voleje umístil, kam potřeboval.

O jedenáct minut později Les Gones navýšili náskok. Lacazette parádně vyslal Brianda do vápna, ten přihrál k bližší tyči, kde byl nedůrazně bráněný Gomis, jenž snadnou tečí do míče zasadil svému bývalému klubu další úder. Paradoxně se na konci ukázalo, že tahle trefa byla nakonec ta vítězná.

ESTAC totiž poslední minuty první půle vyšly lépe. Už ve 34. minutě byl blízko snížení Nivet. Ten po elegantním zpracování vyslal na bránu krásný oblouček a gólman Lopes jen stěží vyrazil. Z následného druhého rohového kopu se podařilo skórovat Thiagovi, jenž na malém vápně neměl problém trefit prázdnou svatyni.

Svěřenci Rémiho Gardeho druhé půli vládli, jenže mnohokrát jim chyběla finální fáze - tedy buď přesnější přihrávka, nebo sebelepší zakončení. Marně se z gólu radovali Briand a Koné, oba stáli v ofsajdu, ani Lacazette v 84. minutě na brankáře Dreyera nevyzrál. Troyes si vytvořilo šanci díky Gopemu-Fenepejovi, jehož hlavička skončila jen v prostředku brány.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele