semifinále
15.01.2013 20:55 CET
0 : 0
7:6 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

St. Étienne udolalo v dramatickém závěru Lille a postoupilo do finále

Florent Balmont nešťastně napodobil Johna Terryho a díky jeho neproměněné penaltě v rozhodující okamžik Lille nepostoupilo do finále Coupe de la Ligue na úkor domácího St. Étienne. Stejně jako obránce Chelsea v páté sérii pokutových kopů trefil jen tyčku, čehož pak Les Verts využili po bezbrankovém stavu po 120 minutách k postupu.

Byla to velká fotbalová podívaná. Ani jednomu z celků nebylo jedno až v pořadí cennosti třetí francouzské soutěže a na zápase to bylo hodně znát. Do soubojů chodily oba týmy v mrazivém počasí a na nadupaném Stade Geoffroy-Guichard na sto procent, Mollo odehrál třeba celý zápas včetně prodloužení s tržnou ránou na hlavě, kterou měl obvázanou zhruba od 30. minuty fáčem.

Vyzdvihnout musíme rovněž výkony obou gólmanů. Ruffier polapil, co mohl, opět nepřetržitě řídil své obránce před sebou, Elana naopak pil domácím hráčům krev fantastickými zákroky hned v několika stoprocentních situacích. I díky němu Dogy dotáhly zápas až do penaltového rozstřelu, pro ně bohužel neúspěšného a s hořkou pilulkou na závěr.

ASSE mělo po celou dobu očividnou převahu, v první půli nevyjímaje. Svůj první velký zákrok Elana vytasil v 26. minutě, když jednoruč na poslední chvíli, a tím je myšleno na setinu sekundy, vyrazil střelu od Lemoineho. Za chvilku hlavičkoval mimo Brandao, který byl mimochodem v 65. minutě vystřídán. Moc se mu to asi nelíbilo, naštvaně totiž zamířil hned do kabin.

Do přestávky ještě mohl skórovat ve 37. minutě Aubameyang, ovšem na skvělého Elanu nevyzrál. I ve druhém poločase byli Galtierovi svěřenci lepším týmem, jenže závěr vyšel jednoznačně soupeři. Ten měl tři loženky na to, jak rozhodnout zápas. Nicméně Balmont hlavičkoval mimo, Payet trefil tři minuty před koncem tyčku a Chedjou hlavou zamířil také o centimetry vedle.

V prodloužení se už nijak aktivní fotbal nehrál, bylo to přesto spíše St. Étienne, které o svém postupu mohlo rozhodnout už nyní. Velkou možnost měl náhradník Cohade, po něm třeba i Aubameyang, jenže v obou případech opět čaroval Elana. V závěru se naopak na druhé straně neprcopal k míči Rodelin, takže muselo dojít na penalty.

Fanoušci domácích trnuli. Ve druhé sérii totiž přestřelil Mollo a v té poslední mohl mít za stavu 4:4 poslední slovo Balmont. Jenže nastřelil brankovou konstrukci - podobně jako Terry ve finále Ligy mistrů z roku 2008 mezi Chelsea a Manchesterem United. A stejně jako tehdy se radoval nakonec soupeř, v osmé sadě totiž Gueye neproměnil, zatímco Clerc ano.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

1:3 pr.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele