semifinále
01.02.2012 20:50 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - OGC Nice 2:1

Fotbalisté Olympique Marseille potvrdili v semifinále francouzského ligového poháru úlohu favorita a postoupili tak o finále, ve kterém se utkání s konkurenčním Lyonem. Ten totiž dokázal po prodloužení zdolat Lorient a čeká se proto velice zajímavé střetnutí o cenný pohár. Oba celky sice zatím na domácí scéně nijak nevynikají a nepatří jim ani umístění v nejlepší trojici, ovšem tyto úspěchy je jistě mohou do dalších utkání povzbudit.

Nice se v Ligue 1 nachází na posledním dvacátém místě s osmnácti body, ovšem ztráta na sedmnácté Caen činí pouhé dva body a sstup do druhé ligy tak v žádném případě není jistý. Domácí se dostali do vedení po čtvrthodině hry, ovšem soupeř dokázal překvapivě srovnat minutu před poločasovou přestávkou. Jenž Marseille ukázala, že je přeci jen zkušenější celek a po necelé čtvrthodině ve druhém poločase vsítil rozhodující postupovou trefu Brandao.

Marseille se mohl dostat do vedení již v úvodní desetiminutovce, kdy po špatném odkopu brankáře Ospiny šli hned tři hráči domácích na dva obránce z Nice, avšak Ospina zaváhání napravil, když perfektně vystihl směr finální přihrávky. Avšak v 16. minutě se skóre poprvé měnilo. Centr do vápna sice obrana Nice ještě dokázala odvrátit, jenže pouze na roh vápna k Loici Remymu a ten překrásnou kroucenou ranou k tyči nedal Papinovi šanci.

Průběh utkání byl od této chvíle nudný a teprve ve 44. minutě byla k vidění vážnější příležitost, ze které se hned urodila vyrovnávací trefa. Po ztrátě míče domácích vybojoval balón Grandin, na pravé straně uvolnil Francka Dja Djedjeho, který okamžitou přihrávkou před brankou vyzval ke skórování Anthonyho Mouniera. Ten už měl situaci jednoduchou a okrytou klec opravdu nemohl minout.

Domácí se ale dostali do vedení také z ničeho nic v 57. minutě. Po centru do vápna odkopával nedůrazně Clerc pouze k Brandaovi a ten tvrdou ranou stanovil konečný výsledek zápasu 2:1, i když si Ospina na balón ještě sáhl. Utkání se zdramatizovalo v 64. minutě, kdy po zbytečně odkopnutém míči viděl druhou žlutou domácí Valbuena. Hosté však převahy nevyužili a navíc se síly na hřišti vyrovnali v 83. minutě, kdy byl vyloučen Dja Djedje.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

0:1 po pr.

Reagovat
smazaný uživatel

ja verím Marseille a prečo dnes bude chytať Bracigliano? Mandanda má oddych alebo nejaký stop ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele