semifinále
31.01.2012 20:45 CET
2 : 4
po prodloužení
(0:0, 2:2)

Reportáž

Lyon dramaticky urval postup nad Lorientem a těší se na finále Coupe de la Ligue

Lyon vybojoval na půdě Lorientu v thrillerovém utkání postup do finále Ligového poháru. Les Merlus vedli ještě deset minut před koncem základní hrací doby 2:0. Jenže hosté ještě dokázali stav srovnat, přitom Jimmy Briand skóroval ve čtvrté minutě nastavení. OL pak v prodloužení přidal ještě další dvě trefy.

Domácí byli blízko tomu úspěchu z roku 2002. Tehdy si totiž zahráli finále Coupe de France. Nebýt poslední desetiminutovky, mohli se těšit na další slavné finále. Branky začaly padat až ve druhém poločase. V tom prvním Lorient vystrašila Gomisova dělovka z dálky, kterou vyrazil brankář Lecomte, a na druhé straně napálil břevno Barthelmé.

V 59. minutě načal účet Emeghara, který si našel prostor ve vápně a přesnou ránou překonal gólmana Llorise. A o deset minut později se dostal šťastně přes několik odrazů k míči u tyčky Monnet-Paquet, který z velkého úhlu dokázal najít skulinku a zvýšil na 2:0. Lyon ovšem nakonec nic nevzdal. A vyplatilo se mu to.

V 80. minutě se s ničím nepáral Lacazette, zkusil vypálit a jeho nechytatelná střela přece jenom doputovala k levé tyčce Lecomteho svatyně. Domácí měli už velké štěstí, že dvě minuty před koncem z vyložené pozice Bastos neuspěl. Ve čtvrté minutě nastavení si ale po rohovém kopu naskočil nejvýše Briand a poslal utkání do prodloužení.

V něm byli úspěšnější hosté. Roztrpčelí domácí museli sledovat, kterak se Gomis dostal v šestnáctce k míči, jenž držel ještě sekundu předtím jeho spoluhráč Bastos, a pravačkou se z vyložené pozice nemýlil. Gardeho družina pak ve 120. minutě vyšachovala bagem rezignovaného soupeře, na jehož konci byl autor první branky Lacazette.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
Langi

musíme...1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele