Reportáž

Bordeaux triumfuje ve Francouzském ligovém poháru

Na Stade de France se překvapení nekonalo. Bordeaux smetlo hladce druholigové Vannes 4:0 především díky první patnáctiminutovce, kde vsítilo zásluhou Wendela, Planuse a Gouffrana tři branky, a raduje se počtvrté od roku 1995 z vítězství ve Francouzském ligovém poháru.

Vannes zkrátka začalo tím nejhorším možným scénářem, který si určitě ani nedokázalo představit. Placente už ve 3. minutě našel ve vápně volného Wendela, jenž si se zakončením počal více než mazácky a obloučkem přehodil gólmana Revela. Katastrofický začátek pro Vannes pokračoval. Tentokráte se o osm minut později Wendel vžil do role nahrávače, když jeho roh našel přesně hlavu Planuse.

A jen co Revel lovil míč ze sítě, už ho tam měl znovu. Gourcuffův přímý kop lízl hlavou Gouffran a bylo prakticky rozhodnuto. "Říkal jsem hráčům, že nejlepší cestou k tomu, jak porazit Vannes, je řídit tempo hry. Dokázali jsme, že jsme byli lepší," hodnotil po utkání trenér Bordeaux Laurent Blanc. "V první půli jsme chtěli vstřelit co nejvíce gólů," měl radost z povedeného cíle.

Druholigové mužstvo se od sesypání z úvodu nezvedlo. Bordeaux si podrželo výsledek až do konce utkání a ještě ve 40. minutě upravil na konečných 4:0 krásnou střelou k tyči Gourcuff. Druhá půle se už jenom dohrávala a na konci čekaly Girondins zasloužené oslavy. "Byli lepší," sportovně uznal záložník Vannes David Martot. "Snažili jsme se ve druhé půli vztyčit hlavy nahoru. Ale tohle byl pro nás zkrátka top zápas a my se máme ještě hodně co učit. Udělali jsme ostudu našim fandům, děkujeme jim."

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Double by byl nádhernej

Reagovat
smazaný uživatel

ale bylo by to zajmavy pro vannes.. z druhy ligy..

Reagovat
smazaný uživatel

GO VANNES GO!!!

nebo vlastne spis: ALLEZ VANNES ALLEZ!!!

miluju tyhle poharovy prekvapeni z nizsich lig

Reagovat
smazaný uživatel

allez vannes zni hezky..

Reagovat
smazaný uživatel

jestlize bordeaux pujde do ligy mistru nebo do uefy, pujde tim padem do uefy vannes (jako porazeny finalista) nebo tym z francouzske ligy ktery se umistil jako prvni za poharovymi prickami?

Reagovat
Slejdy

vannes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele