semifinále
02.04.2024 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Alexandre Lacazette (© AFP)

Lyon se s druholigovým odpadlíkem nepáral, k postupu do finále zavelel Lacazette

Hráči Lyonu porazili v semifinále Coupe de France Valenciennes 3:0 a zabojují o svůj šestý pohár z této soutěže. Výhru nad týmem Ligue 2 zařídil dvougólový Alexandre Lacazette. Zkušený útočník nejprve proměnil sporně nařízený pokutový kop, na nějž o chvíli později navázal úspěšnou trefou po přesné přihrávce Saïda Benrahmy. Les Athéniens se tak po sympatickém postupu turnajem druhého finále od roku 1951 nedočkají.

Valenciennes sice v Ligue 2 okupovalo beznadějně poslední příčku a sestup mělo prakticky jistý, v poháru ale paradoxně zažívalo nejlepší sezonu od roku 1970. Lyon byl ovšem pro celek ze severu Francie premiérovým prvoligovým vyzyvatelem. To Les Gones na své pouti do semifinále vyřadili už Lille či Štrasburk a patřila jim právem role jasného favorita.

Ačkoliv domácí v první půli outsidera přestříleli a častěji drželi míč na kopačkách, mnoho velkých šancí si nevytvořili. Nejblíže gólu se v 11. minutě ocitl Nicolás Tagliafico, jehož nepovedený centr skončil na levé tyči. Z výrazně lepší pozice pálil o čtvrt hodiny později Ernest Nuamah. Ghanský útočník těžil z výborné práce aktivního Benrahmy, jeho následná rána zevnitř šestnáctky však prosvištěla těsně vedle. Chvíli před koncem úvodního dějství šokoval fanoušky Lyonu Siriné Doucouré, který po přihrávce Anthonyho Knockaerta úspěšně zakončil rychlý protiútok. Sudí ale po konzultaci s videorozhodčím kvůli faulu druhého jmenovaného zásah odvolala.

Stéphanie Frappartová se šla na obrazovku za postranní čarou podívat i zkraje druhého poločasu, tentokrát však svůj výrok nezměnila a po jemném kontaktu obránce Valenciennes s pronikajícím Lacazettem kopal Olympique penaltu. Míč si na bílý bod postavil sám faulovaný a ranou pod břevno otevřel skóre. V 57. minutě už Les Gones vedli o dva góly, když po Benrahmově nahrávce vymetl dolní roh rozjetý Lacazette. Definitivní razítko dal na postup domácího celku čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby Gift Orban. Zimní posila z Gentu doklepla do prázdné brány pas Rayana Cherkiho.

Lyon nedopustil překvapení a postoupil do finále, které sehraje 25. května proti lepšímu celku ze souboje PSG a Rennes.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (5)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Chvílí jsem přemýšlel koho tím trapicim se outsiderem myslí

Reagovat
Zemun

No je mi jasné že teba by potešilo keby názov korešpondoval s PSG

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Zemun

A máme finále aké sme chceli

Reagovat
Seydou Doumbia

takové finále nikdo nechtěl, zadarmo výhra psů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele